Ладижинський будинок –інтернат вразив робочу групу преміями та умовами життя підопічних
13:57 19.10.2016
253

Окрім прекрасного краєвиду та по-справжньому європейського першого корпусу депутати побачили великі тріщини у стінах першого та третього корпусів, обдертий ламінат та відсутність приліжкових столиків. Також комісію здивувала система преміювання, наприклад інженер з охорони праці отримав винагороду більше двох тисяч гривень, а санітарки всього 300 гривень.

За словами депутатки Вінницької обласної Ради та голови постійної комісії з питань освіти, культури, сім’ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини Людмили Станіславенко будинок інтернат складається з трьох корпусів, адміністративної будівлі, харчоблоку та господарських приміщень.

– Сьогодні навколо даного закладу існує багато обговорень та суперечок, тому створення робочої групи – це вимога сьогодення, – сказала депутатка. – Завітавши вперше до Ладижинського будинку інтернату четвертого профілю, я побачила люблячу родину, відносини між дітьми теплі. Вихованці допомагають один одному. Також хочеться відмітити роботу волонтерів, які створили у першому корпусі усі необхідні умови для проживання юних вінничан. Я вдячна кожному, хто брав участь у ремонті цього корпусу, адже благодійники не лише з Вінниці, а й зі столиці доклали багато зусиль та коштів, аби умови життя підопічних закладу були гідними. Тож ми бачимо, що роботу держави переклали на плечі небайдужих людей.

Неприємною знахідкою для членів робочої групи були пластмасові пляшечки з яких їдять діти. Частина з них була брудною, а інша – пляшки від пива «Оболонь». Волонтери розповіли «інспекторам», що нині існує проблема з пляшечками на 500 мілілітрів, тому їх замінили на таку тару.

Людмила Станіславенко зазначила, що умови перебування дітей у другому та третьому корпусі незадовільні, також вона наголосила на неналежних умовах праці персоналу Ладижинського будинку-інтернату.

– На жаль, умови життя у другому та третьому корпусі значно гірші, – розповіла членкиня робочої групи. – Тріщини на стінах, обдертий лінолеум та ряд інших проблем. Ці питання потрібно вирішувати. Ми повинні зробити, усе можливе аби діти та медики мали гідні умови. Адже це не нормально, коли санітарки на руках носять дітей.

Депутатка обласної ради наголосила, що діти повинні залишитись у Ладижинському будинку-інтернаті.

– Сьогодні в нас є ряд питань до керівника закладу, – сказала Людмила Станіславенко. – Нам не вдалось розібратись з документацією, також виникають питання до преміювання співробітників. Загалом є ряд проблем, над яким ми працюватимемо. До складу робочої групи долучилось багато моїх колег, волонтерів. Вважаю, що особливо доречним було включенням до групи Раїси Панасюк, адже вона як ніхто інший розуміє складнощі з якими щодня зіткаються люди, які пересуваються на інвалідних візках.

По завершенню «ревізії» члени робочої групи домовились скласти перелік питань, на які вони не отримали відповіді та пропозиції, щодо покращення функціонуванні будинку-інтернату четвертого профілю. Після чого комісія знову збереться та обговорить подальший план роботи.

Нагадаємо, під час десятої чергової сесії депутатка Вінницької обласної Ради Людмила Станіславенко передала голові Вінницької обласної адміністрації Валерію Коровію звернення від Міжфракційного об’єднання «Рівні можливості» з проханням створити робочу групу та ініціювати обговорення доцільності зміни профілю Ладижинського будинку-інтернату четвертого профілю.

Читайте також