Компанія UBC Group будує завод у Вінниці, де працюватимуть 1200 містян (Фото)
12:19 21.09.2017

Українська компанія UBC Group, яка працює більше як у 120 країнах світу, будує завод у Вінниці. На території індустріального парку «Вінницький кластер холодильного машинобудування» виготовлятимуть морозильні лари та холодильні шафи.

Найголовніше - у Вінниці з’являться нові робочі місця. На початку 2018 року, після введення в експлуатацію І черги будівництва, буде створено до 500 робочих місць. Після завершення трьох етапів будівництва, новий завод забезпечить роботою 1200 вінничан, які будуть отримувати близько 10500 гривень заробітної оплати.

Про це сьогодні розповіли на виїздній нараді мера Вінниці та голови ОДА на території вінницького індустріального парку.

Про хід будівництва та його етапи розповів присутнім Директор UBC Cool Валентин Коваленко. За його словами, Підрозділ UBC GROUP, - «UBC Cool» є лідером в світі з випуску охолоджувачів, є найбільшим в Україні і другим в Східній Європі виробником холодильних шаф.

Будівництво заводу на Вінниччині розпочалося в жовтні 2016 року. Станом на 1 січня 2017 року були виконані роботи нульового циклу. Станом на вересень 2017 року роботи виконані на 60-70%. Зведено адміністративну частину заводу. Для першого цеху на 20 000 квадратних метрів шведська компанія LLENTAB доставила оцинковані балки та профілі. До кінця жовтня буде виконано монтаж металоконструкцій, а після чого розпочнеться їх утеплення.

Встановлення виробничого обладнання та його налаштування планують у UBC Group розпочати на початку 2018 року. На підприємстві вироблятимуть морозильні лари та холодильні шафи. Інвестиції складатимуть до 10 млн. євро.

«Першу продукцію в тестовому режимі завод дасть вже навесні 2018-го року, а на повну потужність підприємство планує вийти до 2024-го року. Вартість продукції, яку на той момент випускатиме завод, становитиме приблизно півтора мільярди гривень», розповів представник UBC Group.

Також представник підприємства додав, що компанія «Pepsi» вже уклала попередні контракти та зафрахтувала частину виробничих потужностей майбутнього заводу для виготовлення продукції для бренду даної компанії.

Читайте також