Благодійний конкурс «Боже, бережи Україну»: вихованці інтернатів виграли 120 тисяч гривень
17:56 11.04.2017
255

Акробатичні трюки, патріотичні пісні та народні танці підготували для вінничан учасники благодійного концерту «Боже, бережи Україну». У понеділок, 10 квітня, вихованці трьох дитячих будинків на сцені Вінницької обласної філармонії демонстрували глядачам свої таланти.

Голова Українського волонтерського руху Діана Мороз розповіла що подібні конкурси для інтернатних закладів області вони проводитимуть на постійній основі.

- У конкурсі «Боже, бережи Україну» взяли участь вихованці Староприлуцької школи-інтернату, дітки з дитячого будинку «Родинний дім», що знаходиться у Вороновиці та вихованці Іванівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, - сказала Діана Мороз. – Сьогодні ми провели вже другий конкурс, головна мета якого стимулювати дітей з інтернатів розвиватися та йти до своєї мети, адже ми не хочемо аби вони виростали споживачами. Подібні конкурси проводитимемо на постійній основі, проте вони матимуть різну тематику.

Ініціатор проведення заходу зауважила, що переможці отримали цінні призи від спонсорів.

- До організації нашого концерту долучилось багато людей, - повідомила Діана Мороз. – Усі подарунки для учасників готували спонсори з якими ми працюємо не перший рік. Наприклад, Людмила Станіславенко допомогла з приміщенням, насправді це дуже важливо адже спонсори не люблять розраховуватись за такі речі, вони віддають перевагу придбанню подарунків. Учасники отримали плазмові телевізори, ноутбуки, планшети та сертифікати на відвідування розважальних закладів.

Депутатка Вінницької обласної Ради та громадська діячка Людмила Станіславенко повідомила, що із задоволенням долучилась до проведення конкурсу.

- Сьогодні ми побачили прекрасні виступи надзвичайно талановитих дітей, - наголосила Людмила Станіславенко. – Впродовж тривалого часу діти вчили вірші та танцювальні постановки. Хочеться відзначити високий рівень підготовки усіх хто сьогодні виступав. Я підтримую проведення подібних заходів, адже вихованці інтернатів не завжди розуміють, що для того аби отримати щось потрібно багато працювати. Конкурс «Боже, бережи Україну» окрім благодійної мети має і виховну. Тому коли Діана Мороз звернулась до мене з проханням знайти залу для виступу я охоче допомогла.

Творчі номери не залишили глядачів байдужими кожен виступ проходив під бурхливі овації глядачів, деякі постановки навіть змусили плакати присутніх. Після двогодинного концерту організатори назвали переможців, ними виявились вихованці Староприлуцької школи-інтернату. Організатори концерту зауважили, що призовий фонд конкурсу перевищив 120 тисяч гривень.

 
Читайте також