Виставка «Палітра творчості»: більше 20 художників представили свої роботи вінничанам (ФОТО)
17:55 10.10.2019

У середу, 9 жовтня, в галереї «Арт Шик» відкрилася виставка «Палітра творчості», цей вернісаж присвячено Дню художника і триватиме він до 23 жовтня.

Оксана Колісниченко, презентуючи виставку, розповіла, що тут представлені роботи молодих митців з Полтавської, Дніпропетровської, Вінницької, Львівської областей.

  • Саме такий формат —багато різних за стилем та технікою робіт— дає можливість познайомитися з якомога ширшою палітрою авторів і їхніх робіт. Планується, що виставки в такому форматі будуть відбуватися на регулярній основі і дозволять вінничанам познайомитися з якомога ширшим загалом молодих і перспективних живописців.

Ірина Прокопчук, куратор виставки, зауважила, що експозиція присвячена 21-й річниці з започаткування святкування «Дня Художника» як професійного свята, тому концепція передбачала, що саме 21 художник буде представлений в експозиції вернісажу.

  • Тематика також досить символічна: вона об’єднує різних майстрів, різні техніки( від графіки до живопису), представлені декоративні роботи і більш реалістичні, різні матеріали, різні світогляди митців — когось надихають люди, когось богемна атмосфера, ще когось — рідне місто і саме сьогодні є можливість доторкнутися до творчості кожного з них, адже люди мають потребу в спілкуванні з прекрасним — то чому б не надати їм таку можливість?!

Одна з дебютанток на цій виставці, вінничанка Міла Левицька розповіла, що дуже вдячна кураторові за запрошення, адже попри те, що вона ціле життя малює і зараз навіть працює керівником художньої студії, але чомусь завжди не вистачало часу. А це запрошення стало своєрідним поштовхом до усвідомлення того, що пора рухатися вперед, відкривати нові горизонти.

Виставка «Палітра творчості»: більше 20 художників представили свої роботи вінничанам (ФОТО)
Читайте також