Володимир Кістіон: Молодь, родина, освіта – головні інвестиції в майбутнє України
15:50 04.07.2019
252

Вінницька обласна федерація шахів проводить у Вінниці перший Міжнародний дитячий кубок з шахів - наймасштабніший шаховий турнір в Україні. В цих змаганнях беруть участь 600 дітей з 5 країн. Це рекорд України щодо найбільшої кількості гравців у шаховому турнірі.

Офіційно відкрили  Міжнародний  дитячий  кубок  з шахів  Віце-прем’єр-міністр України, кандидат у депутати Верховної Ради України по 11 виборчому округу Володимир Кістіон, Президент Вінницької обласної федерації шахів, міжнародний гросмейстер з шахів Аркадій Найдіч та заступниця вінницького міського голови Галина Якубович.

За останні три роки держава інвестувала у якість освіти і нову українську школу майже 7 млрд грн. Головна мета реформи – адаптувати дітей до сучасного світу і відкрити для них можливість отримати омріяну професію.

«Уряд, в якому я маю честь працювати останні три роки, надзвичайно велику вагу приділяє розвитку української молоді. Наша команда ставить за мету не просто побудову якісної системи освіти, а й такої, яка допомагає дитині обрати і оволодіти професією. Цінність українського диплому має дорівнювати цінності диплому країн ЄС, а українські «виші» – давати старт успішній кар’єрі випускників в Україні», - зазначив під час вітального виступу Володимир Кістіон.

І додав, ініціатива провести у Вінниці перший наймасштабніший дитячий шаховий турнір заслуговує на повагу.

«Окрема подяка Вінницькій федерації шахів за підготовку нових лідерів України. Шахи – це інтелектуальний вид спорту. Гра в шахи розвиває логічне мислення, уважність і цілеспрямованість, формує витримку та почуття відповідальності за доручену справу. Це дуже важливі навики, які необхідні у дорослому житті, в державотворенні», - відзначив Володимир Кістіон.

Українські шахісти знані у всьому світі. Наші земляки є переможцями світових чемпіонатів і ми цим пишаємося – українка Анна Музичук кілька років поспіль прославляє нашу державу у світі.

«Саме з таких заходів, як Міжнародний дитячий кубок з шахів, народжуються чемпіони. В нашого Уряду є три головні пріоритети - молодь, родина, освіта. Це інвестиції в наше майбутнє. Разом нам під силу зробити нашу країну щасливішою і заможнішою», - резюмував Володимир Кістіон.

Президент Вінницької обласної федерації шахів, міжнародний гросмейстер з шахів Аркадій Найдіч розповів, що ідея організувати  турнір з шахів з’явилася майже пів року тому. Він додав, що намагатиметься  зробити турнір традиційним, і в наступному році він буде ще масштабнішим.  Кожній дитині видадуть  диплом учасника турніру, а кожний третій учасник отримає приз. Судитимуть змагання  судді з Києва, Мукачева, Одеси та Вінниці. Запрошені і представники Книги рекордів України. Вони фіксуватимуть національне досягнення за найбільшою кількістю гравців у шаховому турнірі.  Гарантований призовий фонд  понад 500 тисяч гривень. Передбачено 210 призових місць. Учасниками турніру є діти від 6 до 14 років. Змагання триватимуть до 7 липня.

Читайте також