Вінниччина туристична: у місті обговорили туристичний потенціал області
12:29 30.10.2019

Сьогодні, 30 жовтня, на базі обласного краєзнавчого музею обласною радою було організовано координаційну раду, присвячену питанню популяризації туризму на Вінниччині.

Передувала засіданню екскурсія залами музею, у ході якої посадовці органу місцевого самоврядування, представники ЗМІ мали можливість познайомитися з рідкісними експонатами краєзнавчого музею, частина з яких датована ще часами трипільської культури, легендарним проваллям домініканського собору, колекцією раритетної зброї західноєвропейського, азійського і навіть африканського походження.

Екскурсоводи розповідали цікаві факти про походження музейних експонатів, зокрема шляхом вилучення контрабанди. Жвавий інтерес у присутніх викликала колекція ювелірних прикрас: колекція доби бронзи, найстаріша в Україні; колекція сарматського царя Інісмея та 31 кг столового срібла Грохольських, знайдена у Вінниці на вулиці Соборній.

Директор обласного центру народної творчості Тетяна Цвігун презентувала 71 виставку образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, де представлені самобутні ткані, вишивані, керамічні експонати, зразки народного малярства, зібрані на території Вінниччини.

Колектив «Зіниця» привітав учасників зібрання авторською піснею.А саме пленарне засідання розпочав голова обласної ради Анатолій Олійник, який оприлюднив порядок денний, згідно з яким на координаційній раді розглядатиметься єдине питання – «Про формування в територіальних громадах області сприятливих умов для активізації розвитку сфери туризму та хід виконання Програми розвитку туризму у Вінницькій області на 2017-2020 роки».

Серед іншого посадовець зауважив, що 1,5 мільярда населення у світі мандрує, Вінниця має величезний потенціал, адже кожен турист під час перебування залишає в місті десь тисячу грн.

  • Ми мусимо працювати над створенням туристичної індустрії, щоб наш регіон став справжньою «туристичною меккою»- наголосив голова облради.
[gallery type="slideshow" size="full" ids="237558,237557,237556"]
Читайте також