Хеловін по-вінницькі: у місті пройшла акція зі збору крові
17:08 31.10.2019

Сьогодні на обласній станції переливання крові пройшла чергова, вже традиційна донорська акція, ініціатором якої став спортивний клуб «Вінницькі вовки». Журналісту сайту ilikenews.com.ua вдалося поспілкуватися з черлідеркою та секретарем клубу Ольгою Черкевич, яка погодилася нам розповісти про мету акції та її учасників.

Зокрема, вона розповіла, що така акція вже є традиційною і проводиться вже не вперше.

—Ми робимо акцент на необхідності здачі крові, оскільки останнім часом донорської крові постійно не вистачає. Це проблема не лише цієї станції, тому ми зі своїм клубом кілька років тому започаткували таку «розвагу» на 31 жовтня. Крім того, ми проводимо її ще в лютому, на День святого Валентина. На питання: чому саме Хеловін? А чому б і ні? Ці всі потойбічні мотиви і вампіри для антуражу, для привернення уваги, щоб зацікавити людей, щоб вони, здавши кров, могли сфотографуватися у відповідних декораціях, ми навіть спекли символічне печиво-краплю, яке вручаємо кожному донорові на знак вдячності за те, що він поділилися своєю кров’ю. Кожного разу намагаємося придумати щось креативне, щоб заохотити людей, бо хтось боїться, а хтось взагалі не знає, що можна прийти і здати кров. Ми дуже пишаємося тим, що у нас є учасники клубу, які давно є свідомими донорами, вони приходять сюди не двічі на рік, а чи не кожних три місяці, аби здати кров. Для них це стало нормою. Сьогодні вже понад 15 учасників клубу здали кров, а ще чимало прийшло вінничан, які побачили наш заклик на фейсбуці, бо тривалий час проводилася рекламна кампанія, щоб зацікавити якомога більшу кількість людей. Крім того, ми запровадили таку новинку — виїзна здача крові. Якщо хтось не знає, то станція може зібрати команду, яка приїде до вас на підприємство, в установу, компанію і на місці забере кров у співробітників. Наприклад, у нас в клубі є гравці, які працюють в ІТ-компанії Astound, то вчора працівники станції приїхали туди на збір крові, завдяки чому 21 людина здала кров ( понад 10 літрів!). До слова, компанія планує продовжувати це починання разом з нами. Ми хочемо цим прикладом надихнути інших.

Скориставшись нагодою, питаємо одного з учасників акції, який щойно став донором, звідки він дізнався про цю подію?

Антон Ревков, вінничанин: Дружина побачила на Фейсбуці, сказала мені, а я погодився, бо це справді добра справа — сподіваюся, моя кров стане комусь в нагоді.

Дружина Антона розповіла, що вона як медпрацівник щоденно в цьому «вариться» і постійно чує, що не вистачає крові, а у чоловіка ІІІ група крові, (резус негативний), що є досить рідкісною, тому прочитавши пост, відразу запропонувала чоловікові здати кров і він зголосився взяти участь.

Нагадаємо, за рік роботи видання «Дім химер» 17 книжок сучасних українських авторів побачило світ за рік роботи
Читайте також