На Вінниччині з’явиться потужний сміттєпереробний завод
11:24 09.04.2019

Сьогодні у Вінницькій міській раді було підписано меморандум про співпрацю з польськими партнерами, внаслідок чого вже за декілька років на Вінниччині з’явиться потужний сміттєпереробний завод.

8 квітня відбулась зустріч Вінницького міського голови Сергія Моргунова та контент-координатора проекту Domat Consulting Ярослава Пасека, під час якої журналістам розповіли про те, який проект буде втілюватись протягом 2-3 років. Наприкінці зустрічі було підписано Меморандум про реалізацію інвестиційного проекту, згідно з яким на Вінниччині, у Жмеринському районі, буде побудовано сміттєпереробний завод.

На Вінниччині з’явиться потужний сміттєпереробний завод

 Західні партнери вже активно працюють над покращенням екологічної ситуації на своїх територіях. Зокрема в ЄС прийнято закони, згідно з якими буде заборонено одноразовий посуд з пластику. Україна, за словами міського очільника, не відстає.

«З минулого року Україна на законодавчому рівні зобов’язалась сортувати сміття і розділяти його для повторного використання», - нагадав Сергій Моргунов.

Мер Вінниці також зазначив, що площа сміттєзвалищ на території нашої держави вже сягнула площі, яка дорівнює території сучасної Данії, та наголосив на тому, що необхідно працювати над зменшенням їхнього негативного впливу.

На Вінниччині з’явиться потужний сміттєпереробний завод

Для цих цілей у рамках реалізації екологічної складової Концепції інтегрованого розвитку «Вінниця – 2030» буде побудовано потужний сміттєпереробний завод. Вартість комплексу загалом – 15-20 мільйонів євро, а термін реалізації – 2-3 роки. За словами заступника міського голови Миколи Форманюка, станом на сьогодні триває розробка проектної документації для будівництва, здійснено підготовчі роботи на ділянці, а також майже готова адміністративна будівля.

Новий сміттєпереробний завод не передбачає спалювання відходів, а захоронять не більше 20% від загальної їх кількості (виключно інертні відходи).

Читайте також