Міська рада Вінниці прийняла ряд рішень в освітній галузі
12:10 31.05.2019

Сьогодні востаннє у травні міська рада Вінниці вирішувала ряд важливих для міста питань. На порядку денному було понад сорок пунктів для розгляду та голосування, а у сесійній залі - досить шумно.

31 травня відбулося засідання вінницької міської ради, під час якого депутати розглянули ряд важливих для міста питань та обговорили нововведення у місті.

На данном изображении может находиться: 3 человека, люди стоят, костюм и в помещении

На Замості створять новий дитсадок

У кварталі Turkish City, який зараз будується на місці колишнього ринку «Маки», буде побудований також дитячий садочок.

Після завершення інвестором будівництва, місто забезпечить заклад меблями, спеціальним обладнанням та інвентарем.

«Це робиться для ліквідації черг в дошкільні заклади та створення належних умов для виховання наших дітей. У новому дитсадку буде функціонувати чотири групи, які розраховані на 120 діток», - зазначив міський очільник Сергій Моргунов.

На данном изображении может находиться: 1 человек, стоит, костюм и в помещении

Що буде у закладі?

У новому дитсадочку в розпорядженні діток буде музично-спортивна зала, кабінет для психолога, медпункт, їдальня та пральня, оснащена сучасним обладнанням. Він розрахований на 4 групи. Вік хлопчиків та дівчаток, які ходитимуть в садочок, – від 1,5 до 6-7 років.

Міська рада виділила кошти на набавки тренерам

Зростання надходжень до міського бюджету за рахунок фінансової децентралізації дає можливість підвищувати соціальні гарантії та диференціювати заробітні плати педагогічним працівникам у сфері дошкільної та позашкільної освіти міста.

Міська рада Вінниці

Тренерам-викладачам за складність та напруженість з наступного місяця будуть давати набавку у розмірі 20% від посадового окладу. Залежно від розміру, вона збільшиться на 700-1000 гривень.

«Хотів би наголосити – якби не реформа місцевого самоврядування і децентралізація, яка впроваджена Урядом Володимира Гройсмана і безпосередньо Володимиром Борисовичем, то ми навіть близько не могли б думати про такі можливості міського бюджету», - зазначив Моргунов.

На порядку денному було понад сорок пунктів для розгляду та голосування

Читайте також:

Читайте також