Антинаркотичний рейд: вінничани продовжують боротьбу з «трафаретниками»
12:46 08.10.2019
257

Напевно, кожному з нас доводилося бачити надписи на стінах будинків, парканах з посиланнями на телеграм канали. І не так багато людей задумуються над тим, що це не просто забавка чи хуліганство, а справжня проблема сьогодення, адже саме таким чином відбувається торгівля наркотиками.

Зважаючи на це, Міжнародна антинаркотична асоціація Вінниці долучає у свої ряди жителів міста, аби очистити стіни будівель від зловісних посилань. Саме така акція відбулася у нашому місті на Вишеньці минулої п’ятниці, 4 жовтня.

Ми поцікавилися у регіонального керівника МАА у Вінницькій області Олександра Волошина, скільки загалом таких акцій відбулося в місті за останній період?

  • Почнемо з того, що цю акцію по зафарбовуванню фасадів з наркорекламою вигадала саме наша Асоціація разом з Артем’євим Антоном, Дмитром Костяковим, Сергієм Стешаковим понад два роки тому в місті Херсон вперше почали наступ на цю настінну рекламу. Зараз наше починання набуло всеукраїнського масштабу, саме з тих пір подібні акції проводяться не тільки в нашій країні, а й навіть у Молдові, бо навіть там є філіал нашої організації. Якщо говорити про Вінницю, то в нашому місті таких рейдів було проведено 7.

Пане Олександре, наскільки ефективні подібні акції, адже замальовуючи на одному фасаді, тут же бачимо нові написи на інших?

  • Ми не просто замальовуємо ці телеграм канали, ми одночасно розповідаємо перехожим, які гуляють в дворах і йдуть вулицями, що відбувається, для чого це робиться і на яку небезпеку ці написи наражають їхніх близьких. Вони, в свою чергу, йдуть додому і спілкуються зі своїми дітьми, онуками, рідними.  Тобто таким чином профілактика йде в маси. Люди починають усвідомлювати не лише шкоду наркотиків, а й починають розуміти, що написане — не така вже й невинна річ.

Хто брав участь в акції, що проходила в мікрорайоні Вишенька 4 жовтня?

  • Це були і активісти, і волонтери, і просто небайдужі люди, зокрема не вперше до подібних рейдів долучається депутат обласної ради Людмила Станіславенко. З нами були також представники патрульної поліції, учні ліцеїв, студенти вищих навчальних закладів, зокрема представники Вінницького торгово-економічного інституту.
[gallery type="slideshow" size="full" ids="236090,236091,236092,236093,236094"]
Читайте також