Курси для ветеранів АТО: у Вінниці військовим розкажуть, як створити власний бізнес
10:38 05.11.2019

У понеділок, 4 листопада, у  HUB «Місто змістів» відбулося відкриття програми  з підприємницької діяльності для учасників  АТО та ООС. Куратор проектів в Київській школі економіки Ольга Нагорнюк зазначила, що запущено було цю програму ще  на початку 2018 року і зараз продовжують її  впроваджувати, виходячи в регіони.

«Ми вважаємо це своєю соціальною місією. В нас є експертиза досить високого рівня, професори, команда підтримки, які можуть реалізовувати програми з підприємницької діяльності і впроваджувати бізнес освіту. Керівники школи вирішили започаткувати програму саме для людей, які пройшли війну. Це така наша віддача, подяка людям, які захищали Україну і нас. Це нас невеличкий внесок в розвиток українського суспільства» — зазначила  представниця  KSE .

Крім того, вона розповіла, що за два місяці навчання  намагатимуться охопити увесь цикл створення бізнесу, починаючи зі стратегії, потім — маркетинг, фінанси, управління людьми, робота в команді будуть елементи продажів, презентації своєї ідеї бізнесу для інвестора, партнера, покупця. Під час навчання учасники напишуть бізнес-план, а в фіналі кожен виходить зі своїм проектом на захист, презентує свою ідею.

 Присутній на відкритті міський голова, звертаючись до присутніх, зазначив, що сьогодні відбувається знакова подія, тому, що ті речі, які робляться в рамках програми KSE, досить важливі для регіону і міста.  Адже не кожен може зорієнтуватися, особливо після травматичного досвіду війни, як бути далі. Сергій Моргунов розповів, що на прикладі власного племінника, якому знадобилося півроку, щоб «поставити мізки на місце», знає про цю проблему. Тому впровадження даної програми важливе , в першу чергу, для тих, хто побував на війні, а завдання  органу місцевого самоврядування — допомогти їм краще впровадити свої ідеї для своєї роботи, для своїх дітей і не в останню чергу — для рідного міста.

Мер міста підкреслив, що завжди наголошував на тому, що успіх Вінниці залежить від того, наскільки патріотичними є вінничани, які працюють для свого міста, враховуючи свої особисті інтереси. Він подякував KSE за їх ініціативу та додав, що  Вінницька міська рада включається в різні програми, в рамках яких буде підтримано  цей проект. Закінчив посадовець тим, що висловив вдячність учасникам АТО за те, що  проявляють ініціативу, що мають бажання розвиватися і працювати, і висловив сподівання, що кожен учасник започаткує гарний бізнес, яким пишатиметеся

Також  з майбутніми студентами поспілкувалися викладачі програми  Сергій Гвоздьов і  Світлана Ізмайлова, які розповіли, що за шість курсів вже мають 120 випускників, які успішно впроваджують власний бізнес, а також розповіли про власну мотивацію для участі у цій програмі.

 Після презентації журналіст сайту ilikenews.com.ua поцікавився у одного з учасників АТО Андрія Давиденка, як він дізнався про Програму і які має очікування.

Він розповів, що  дізнався про цей курс через спілку учасників АТО, а щодо очікувань, поділився: «Мені потрібно зараз отримати якомога більше інформації про нюанси впровадження своєї бізнес ідеї, зокрема,  завтра буде презентація, де кожен представить свої можливості, власне бачення, а загалом мені хотілося б збільшити продуктивність роботи. Я вже з півроку виношую ідею, пов’язану з будівельним бізнесом, тривалий час працюючи в цій сфері. Це не буде індивідуальний проект, адже я планую залучати побратимів, друзів та фахівців.»

Читайте також