У Вінниці стартував проект раннього мистецького розвитку «Baby-Art»
15:40 24.10.2018

Для найменших вiнничан створили групи раннього мистецького розвитку «Baby-Art». Про це на прес-конференцiї у школi мистецтв «Вишенька» розповiли сьогоднi, 24 жовтня, учасники заходу – заступниця мiського голови Галина Якубович, директор Департаменту культури Вiнницької мiської ради Максим Фiланчук, та директор «Вишеньки» Тетяна Заїчко.

Всi знають, що займатись соцiалiзацiєю та освiтою дитини потрiбно з найменшого вiку, але не всi знають, де саме у нашому мiстi це можна зробити. Тому у примiщеннi Вiнницької дитячої школи мистецтв спiльно з Вiнницькою мiською радою було вирiшено створити групи раннього мистецького розвитку «Baby-Art».

«Це буде коштувати 220 гривень за мiсяць навчання, - розповiдає директор школи Тетяна Заїчко. – I буде вiдбуватись двiчi на тиждень, кожне заняття – по два уроки. Залежно вiд вiку i за нормами, окрім цього викладач буде  й сам визначати по дiтям та батькам, тому цей процес індивідуальний».

Програма навчання «Baby-Art» розрахована на дiток вiком вiд трьох мiсяцiв до трьох рокiв. У веселiй та iгровiй формi викладачi школи будуть розвивати творчу активнiсть дiтвори, формуватимуть музичний та художнiй смак, а також – позитивно впливатимуть на загальний розвиток. Знудитись та поринути у рутину буде майже неможливо: на кожному уроцi будуть застосовуватись рiзнi форми роботи, та навчатимуть рiзного. Заняття проводимуться у невеликих групках: по десять дiтей. Обов’язковим є супровiд дорослих представникiв: батькiв, бабусь чи дiдусiв.

«Те, чого ми прагнемо, виховання культури поведiнки наших дiтей, а також батькiв, розпочинається саме у стiнах закладiв культури, - говорить Максим Фiланчук. – В суспiльствi виховується в першу чергу дитина, її ставлення до культури, розумiння i свiтогляд. Я дуже радий, що нашi заклади культури розпочинають такий чудовий пiлотний проект».

Читайте також