Виставка «Чорне та біле»: полотна створені автором, що живе за військовим уставом
12:00 28.06.2019

19 червня в галереї «Арт-шик» відкрилася персональна виставка Наталії Жижко під назвою «Чорне та біле». Ця назва може зруйнувати асоціативний ряд потенційних відвідувачів виставки, адже вона (назва, - прим. ред.) скоріше відсилає до графіки, а насправді полотна митця тяжіють до імпресіонізму. Це не єдине  обмануте очікування, бо замість богемного митця, що перебуває в ефемерному світі образів і мрій, маємо автора, що живе за воєнним уставом, адже художниця знайшла себе не лише в живописі, а й в збройних силах. 

Отже, лейтенант Наталія Жижко — начальник зміни окремого полку зв’язку, за її плечима — 25 років військової служби, а у творчому доробку художниці — близько семи десятків картин. Її роботи виставлялися не лише у найвідоміших галереях Вінниці, а навіть у таких екзотичних місцях, як її рідна військова частина чи апеляційний суд.

Чимало її робіт експонувалося за кордоном, про що свідчать перемоги у численних конкурсах, зокрема в Турецькому місті Едірне проходив Міжнародний конкурс мистецтв «Caspi Art», де Наталія Жижко здобула друге місце у номінації «живопис», потім художниця взяла участь в міжнародному конкурсі  «Портал Незалежних Художників», де було представлено 1500 робіт  300 художників з різних куточків світу і здобула 3 місце, на міжнародному конкурсі мистецтв  «London Time» її роботи зайняли 1 та 3 місця, ще на одному  міжнародному конкурсі мистецтв в Казахстані Наталія здобула Гран Прі. Вже у травні 2019 художниця здобула 1, 2 та 3 місця на міжнародному конкурсі мистецтв у Німеччині та виборола 1 місце в Туреччині. Зважаючи на всі ці регалії, навіть у найприскіпливішого критика не повернеться язик назвати художницю любителем чи аматоркою.

Пише олією та акварельними фарбами. Тематика її творів пов’язана з тим, що її оточує: квіти, тварини, пейзажі, люди. І все це авторка передає у властивій їй манері, ніби гіпнотизуючи глядача. Адже з темного тла полотен в  глядацький зал зазирає золотистим оком пума, ваблять соковитими барами фрукти і квіти, інтригують портрети романтичних панночок.

І все це ви зможете побачити і оцінити на власні очі, якщо завітаєте на виставку, яка триватиме  до 4 липня у Вінницькому регіональному центрі сучасного мистецтва «Арт-Шик». Експозиція відкрита для відвідування:

  • будні: 10:00 - 20:00;
  • субота: 11:00 - 19:00;
  • неділя: 11:00 - 18:00.
  • Вхід вільний.
Читайте також