«Кримська сюїта»: у Вінниці представили картини з краєвидами Ялти та Гурзуфа (ФОТО)
21:20 01.08.2019

Сьогодні, 1 серпня, в обласному художньому музеї розпочала роботу виставка полотен Костянтина та Світлани Шаповалових «Кримська сюїта». Загалом цей проект став можливим за підтримки Міністерства культури України.

Відомі київські художники Костянтин і Світлана Шаповалови — ініціатори та автори проекту — беруть активну участь як в персональних, так і у спільних мистецьких виставках, благодійних арт-аукціонах.

Їх твори зберігаються в музейних зібраннях Києва, Одеси, Чернігова, Черкас, приватних колекціях як в Україні, так і за її межами.

Під час відкриття Всеукраїнської виставки у Вінницькому обласному художньому музеї , звертаючись до шанувальників художньої творчості, в.о. начальника управління культури і мистецтв облдержадміністрації Валентина Троян та заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк підкреслили, що автори присвятили свою «Кримську сюїту» трагічним подіям, пов’язаним з анексією Кримського півострова.

У виставковій експозиції представлено 57 робіт, створених у техніці олійного живопису протягом двох років. Основну частину репрезентованих полотен складають морські та гірські краєвиди Ялти, Гурзуфа, Балаклави, Нового Світу, написаних авторам під час творчих мандрівок.

Окремої уваги заслуговують пейзажні мотиви із зображенням тихих вуличок, затишних двориків кримських міст, наповнених щедрим південним сонцем. Гармонійним доповненням виставки стали квіткові натюрморти з тонким композиційним рішенням і насиченою колористичною гамою.

Природа Криму передана художниками завдяки майстерному поєднанню кольорів білого, сірувато-жовтого, підкреслених насиченістю синіх відтінків неба.

Михайло Кременюк, підсумовуючи побачене, сказав, що надзвичайно вдячний майстрам, які своїми роботами нагадали про Крим, що він є, він з нами ( і не лише в мистецьких творах). І кожна картина цієї серії, загалом вся виставка свідчать, що Крим таки буде українським, адже в Україні є дуже багато людей, яким небайдужа його доля.

[gallery type="slideshow" size="full" ids="232373,232371,232370,232369"]
Читайте також