Вінниця — перше місто гастрольного туру «Білого куба» (ФОТО)
11:02 12.08.2019

У п’ятницю, 9 серпня, на Європейській площі всі бажаючі мали можливість спостерігати за досить незвичайним дійством — вуличною виставою «Казка про зайчика» Київської ляльково-театральної студії «Білий Куб», де грають діти із порушенням слуху.

Актори студії не лише показали лялькову виставу, а й навчили охочих «співати» жестовою мовою, (ми були свідками, як глядачі досить жваво «співали» мовою жестів «Добрий ранок, Україно!»).

Крім співу, проводилися конкурси, а всі охочі отримали абетки української жестової мови.

Вистава на Європейській площі проходила в рамках першого гастрольного туру київської студії «Білого Кубу», що створений на базі Навчально-реабілітаційного центру №6.

Голова громадської організації «Ми разом» Олена Полозок розповіла про проект та зазначили, що вінничани першими побачили театральну постановку.

Нашому проекту вже три роки, зазвичай ми виступали у Києві, але діти захотіли поїхати на гастролі. Ми почали шукати можливості — і знайшли завдяки підтримці Українського Культурного Фонду. Основна мета нашого проекту, аби люди почали інакше думати і змінювали щось в собі, навкруги себе, прибирали в голові стереотипи. А для того, щоб їх прибрати, потрібна інформація, зокрема про людей, які не чують. Ми хочемо показати, якщо дитина не чує, то це не значить, що вона має сидіти вдома і нічого не робити, закрившись в чотирьох стінах. Наші діти власним прикладом показують, що таку ж студію можна відкрити в школі, в інтернаті, в дитячому будинку. Саме через творчість дітей можемо не лише популяризувати жестову мову, а і зменшити бар’єри в спілкуванні між людьми. До речі, Вінниця — перше місто, яке запросило нашу театральну студію на гастролі.

[gallery type="slideshow" ids="232870,232868,232867"]
Читайте також