Вінничани передали на фронт реанімобіль «Місіс Рятівниця»
12:16 21.05.2018

Автомобіль, придбаний в рамках проведення конкурсу краси «Місіс Вінниця 2018», вирушить на Схід 30 травня й нестиме бойову варту при Першому добровольчому медичному шпиталі ім. Пирогова.

Ініціаторка проведення конкурсу Лілія Поліщук розповіла, що «Місіс Вінниця 2018» - нетиповий конкурс краси.

- Конкурс в першу чергу орієнтований на соціальні проекти, які підготували наші фіналістки. Спочатку ми планували, що в рамках конкурсу й за сприяння благодійного фонду Людмили Станіславенко буде реалізовано лише один проект. Проте обрати найкращий було надзвичайно важко, адже усі 15 ініціатив, наданих фіналістками, мають велике значення. Ми обрали сім проектів, які втілюватимуться в життя впродовж року.

Голова благодійного фонду та депутатка Вінницької обласної Ради Людмила Станіславенко, зазначила, що передача автомобіля – це демонстрація готовності українців робити добрі справи.

- Мені надзвичайно приємно, що я маю можливість долучатись до подібних заходів. Звичайно ми передаємо допомогу на передову й опікуємось демобілізованими бійцями. Проте ми всі прекрасно розуміємо, що одна людина навряд чи зможе придбати реанімобіль, який необхідний для порятунку поранених військових. Я щиро вдячна кожному, хто долучився до придбання «Місіс Рятівниця», своїй родині за постійну підтримку мене та мого фонду, а також ініціаторам – за проект, покликаний рятувати життя.

За словами відомого волонтера та одного з організаторів конкурсу «Місіс Вінниця 2018» Юрія Тири подібний автомобіль надзвичайно потрібен на фронті й дозволить рятувати життя наших бійців у польових умовах.

- Вінницький автомобіль «Місіс Рятівниця» - це прототип авто «Рятавница», яке було надано білоруськими побратимами. Лише за перший тиждень з території під Бахмутом на ньому було вивезено з передової та врятовано 59 життів. «Нашу «Місіс Рятівницю» придбано у Нідерландах. Авто – багатофункціональне, його можливості дозволяють проводити операції у польових умовах, що вкрай важливо на фронті.

Юрій Тира зауважив, що автомобіль обладнаний операційним столом, світлом, вентиляцією та медикаментами. Також авто у Дніпрі буде доукомплектовано: кардіоапаратом та системою штучної вентиляції легень.

Читайте також