У Вінниці відбулася акція до «Всесвітнього Дня Перезапуску Серця» (ФОТО)
15:42 16.10.2019
253

Сьогодні , 16 жовтня 2019 року, на Європейській площі з 12-ї до 14-ї години в рамках «Всесвітнього Дня Перезапуску Серця» («World Restart a HeartDay») інструктори Всеукраїнської Ради Реанімації вчили  вінничан  та  гостей міста навичкам базисної підтримки життя  при зупинці серця. Організатори зазначають, що цією акцією вони хочуть донести, що кожна людина може врятувати життя, а навичками проведення серцево-легеневої реанімації має володіти кожен свідомий громадянин.

Спочатку на сцені  інструктори продемонстрували  алгоритм базисної підтримки життя  при зупинці серця з використанням автоматичних зовнішніх дефібриляторів на манекені.  За легендою, потерпілий  55 років зійшов з потягу в районі залізничного вокзалу і втратив свідомість.  Інструктори поетапно показували, що і в якій послідовності потрібно виконувати, як використовувати  дефібрилятор, виконуючи його голосові команди,  до приїзду екстреної допомоги.

Потім присутні  власноручно знову ж таки  під наглядом інструкторів відпрацьовували навички непрямого масажу серця й інших елементів алгоритму BLS на манекенах під сценою.

Довідка: Кожного року близько у 400 тисяч європейців наступає раптова серцева смерть, з яких близько 350 тисяч випадків виникають поза межами лікарні (на вулиці, на роботі, в місцях відпочинку, торгових центрах тощо). На сьогоднішній день, менше ніж одна особа з десяти переживає раптову зупинку серця. Тільки в одному з п’яти випадків позалікарняної РСС проводиться серцево-легенева реанімація (СЛР) свідками події. Збільшення частоти спроб СЛР особами, що опинилися поруч з жертвою,  з своєчасно проведеною дефібриляцією може щороку тільки в Європі врятувати близько 100 тисяч людей.

[gallery type="slideshow" ids="236671,236670,236669,236667,236666"]
Читайте також