Вінничани відправили на Схід гуманітарний вантаж (ФОТО)
11:14 16.10.2019

35 відер оселедців від ПЦУ поїде на Донеччину до наших захисників, про це розповів пресі начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи та режиму секретності ВМР Олег Парфілов.

В донецькому напрямку їде 4 буси, приблизною вагою 10 тонн, планується, що розвантажуватимуться в 27 точках — це військові частини, що тримають оборону в Донецькій області.

Крім уже анонсованих оселедців, будуть доставлені різноманітні продукти харчування, запчастини до автомобілів, будівельні матеріали, засоби особистої гігієни, медичні засоби, а також по окремим замовленнями — речове майно.

Допомагали збирати гуманітарний вантаж діти з дитячих садочків і шкіл, також долучилися студенти, підприємства допомогли власною продукцією, окремо приватні підприємці закупили будматеріали. Зважаючи на наближення холодів, військовим везуть утеплювачі, плівку, теплі речі, наприклад, студенти вінницьких вишів закупили 400 пар зимових шкарпеток.

Митрополит Симеон, який прибув благословити волонтерів в дорогу, освятив прапор і рушники — ці символи України буде встановлено на тому місці, де загинули в тому числі і наші земляки-вінничани.

Священик молився, аби Всевишній благословив миром нашу Україну, щоб незабаром наші захисники живі і здорові поверталися додому.

— Ми не нападали, і чужого нам не потрібно, ми захищаємо своє, те, що належить нам як народу, що живе на Богом даній українській землі, яку наші хлопці захищають на передовій, а ми, чим можемо, допомагаємо їм у тилу, — зазначив митрополит Вінницький, звертаючись до присутніх.

[gallery type="slideshow" size="full" ids="236601,236602,236603,236604"]
Читайте також