Вінниччина має всі шанси стати туристичним краєм: такі колоритні мальовничі місця має лише Подільська земля
15:14 18.10.2019
254

Крокуючи туристичними шляхами Вінниччини, можна натрапити на надзвичайно колоритні цікаві місця, яких не знайдеш більше ніде на Землі. Місця, в яких зберіглося щось особливе українське, в яких живе українська Душа.   

У четвер, 17 жовтня, відбувся туристичний прес-тур, який було організовано в рамках обласної програми, спрямованої на розвиток туризму Вінниччини.

В екскурсійній поїздці взяла участь депутатка Вінницької обласної Ради Людмила Станіславенко, представники структурних підрозділів облдержадміністрації, туроператорів, навчальних закладів міста, журналісти друкованих видань та інтернет-ресурсів з Вінниці та Києва.

Учасники туру мала неймовірну нагоду відвідати одні із найцікавіших туристичних об’єктів області.

Першим у маршруті став музей П.І. Чайковського та Н.Ф. фон Мекк, який знаходиться у Браїлові Жмеринського району.

Музей є колишнім маєтком однієї із найбагатших на той час жінок Росії, меценатки та покровительки відомого композитора Петра Чайковського – Надії Філаретівни фон Мекк. До речі, сам Петро Чайковський часто на запрошення відвідував маєток, жив там якийсь час і черпав натхнення. Саме у Браїлові композитор створив багато надзвичайних симфоній.

Під акомпанемент живої гри на фортепіано творів Чайковського, які виконувала талановита студентка Браїлівського ліцею, екскурсовод провела захоплюючу мандрівку кімнатами маєтку, показала робочі кабінети, де збереглися особисті речі господині садиби та оригінали рукописів творів Чайковського.

В ході екскурсії учасникам туру розповіли про надзвичайно цікаву та оповиту таємницями історію життя Надії Філаретівни та Петра Чайковського, про їх особливу дружбу та листування.

Як відомо, Надія Філаретівна та Петро Ілліч були дуже близькими духовними друзями і більше 13 років підтримували особливі теплі стосунки у формі листування, так і жодного разу не зустрівшись особисто.

Звучання живої музики, особлива сакральна атмосфера, що досі наповнює приміщення, гомін людей: на мить порожній маєток знову ожив, час повернувся назад, і на мить здалося, що насправді це була не екскурсія музеєм, а візит до господині садиби.

Також туристи оглянули Браїлівський професійний ліцей та відвідали славнозвісний Браїлівський Свято-Троїцький жіночий монастир.

Далі туристичний маршрут пролягнув в с. Гайове Барського району до української садиби «Подільська родина», яку заснувало славне подружжя Оксана та Василь Бас.

Невеличка затишна садиба є одним із кращих прикладів зеленого туризму. Оскільки господарі тут і проживають, гості «Подільської родини» можуть на практиці пізнати, яким є життя на селі, відчути справжній сільський дух та спробувати себе у традиційних ремеслах.

Як і завжди, господарі дуже привітно зустріли туристів із Вінниці, радо показали своє господарство та провели цікаві майстер-класи в кращих українських традиціях. Гості мали унікальну можливість почути давній рецепт випікання коровая, послухати українських пісень у виконанні чарівних господинь, і, навіть, самі спробували зробити з тіста голубів, а потім й скуштувати їх.

Наступним місцем зупинки стала перлина оздоровчо-лікувальних закладів міста Хмільник – санаторій «Медичний центр реабілітації залізничників».

Гостей одразу ж зустріли директор санаторію та його заступник по лікувальній частині.

Далі учасникам туру провели екскурсію приміщенням оздоровчого закладу і кабінетами, оснащеними сучасним обладнанням, та розповіли про повний перелік оздоровчих і лікувальних процедур, які тут надаються пацієнтам.

Санаторій має одну з найпотужніших лікувальних баз серед всіх здравниць України. Це багатопрофільний лікувально-оздоровчий заклад, де створені всі умови для повноцінного лікування, відпочинку та відновлення здоров’я. Відвідувачі центру мають можливість не лише пройти повний курс лікування та відновлення після численних захворювань, але й мати повноцінне дієтичне харчування та відпочинок в одному із найзатишніших куточків Вінниччини.

Фахівці центру використовують для лікуванні та оздоровлення унікальні авторські методики, як, наприклад: бальнеотерапія, грязелікування, водолікування, апаратна фізіотерапія, художня реставрація, протезування зубів, різні види масажів, голкорефлексотерапія, мануальна терапія, арома- та фітотерапія тощо.

До речі, саме тут проводять цілий комплекс лікувальних процедур із застосуванням радону. Як відомо, радон має корисний вплив як на окремі органи, так і ввесь організм. Тому радонові ванни є ефективним засобом боротьби з багатьма хворобами.

Останнім туристичним пунктом став прекрасний сучасний заміський комплекс відпочинку «Butterfly», що знаходиться в с. Садове Літинського району. Учасники престуру мали нагоду здійснити вражаючу мандрівку по всій території комплексу. Оглянули затишний ресторан на декілька залів, готель та будиночки для відпочину, спа-комплекс, басейни, альтанки й дитячі майданчики. Тут є все, що потрібно для комфортного і дійсно королівського відпочинку. Декілька різних зон для відпочинку та розваг прийдуться до смаку кожному відвідувачу.

Вся територія комплексу облаштована за найсучаснішими тенденціями. Крім того, завдяки садам, великої кількості зелені, водоймам, а також розташування, місце є надзвичайно спокійним та комфортним.

Як підсумок престуру, учасники обмінялися враженнями та емоціями і долучились до розмальовування символічної картини.

Читайте також