Вінниця туристична: 32 дітей з Красногорівки завітали на екскурсію до міста (ФОТО)
19:43 06.09.2019
253

32 дітей з Красногорівки, що на Донеччині, приїхали сьогодні, 6 вересня, на кількагодинну екскурсію до Вінниці. Безпосередньо на вокалі їх зустріли вихованки школи стюардес-екскурсоводів, яка функціонує на базі "Центру підліткових клубів за місцем проживання", разом зі своїм керівником Наталею Демченко.

Про те, як Вінниця потрапила в план туристичного маршруту, розповіла Тетяна Василівна, вчитель початкових класів Красногорівської школи №4. Виявляється, ідея виникла спонтанно, діти, повертаючись з табору пластунів, що в Рівненській області, мали кілька годин чекати пересадки в Вінниці і один з керівників групи зателефонував до своїх друзів-вінничан проханням організувати знайомство з містом.

І от буквально за кілька годин для них було організовано пішохідну екскурсію

Спочатку відвідали місцевий музей Марки, який, щоправда, не справив особливого враження на дітей, які не розуміють, навіщо писати листи, якщо можна відправити повідомлення в месенджері, а от прогулянка Європейською площею, а особливо пам’ятник архітектору Артинову, викликали жвавий інтерес, підлітки загадували бажання, тручи архітекторський ніс, приміряли йому головний убір і взагалі поводилися невимушено і безпосередньо.

Одна з гостей, Ірина Конотоп, розповіла, що досі нічого не чула про Вінницю, тому вражена, наскільки ошатне і приязне місто. Обіцяла, при нагоді, обов’язково повернутися.

Ще один гість з Красногорівки Богдан був лаконічнішим, ділячись враженнями від міста: «Прикольно у вас тут!».

Неабиякий ажіотаж спровокувало відвідування Музею моделей транспорту, 6- тисячна колекція приголомшила не тільки хлопців, а й дівчат. А коли ще й отримали дозвіл зазирнути під капот та посидіти в салоні легендарної автівки при вході, тут вже коментарі були зайвими.

Так сталося, що не було коштів нагодувати дітей, і тоді за першим дзвінком керівник ГО «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у Вінницькій області» Анатолій Слівінський приїхав і привіз кошти, аби наші гості змогли поїсти в Макдональдсі.

Виявляється, минулого року у нас теж була делегація з цього міста, то пан Анатолій хотів пересвідчитися, чи не було старих знайомих, натомість здобув купу нових.

Сергій Григорович, вчитель математики однієї з тамтешніх шкіл, який теж супроводжував групу, розповів, що він в шоці від гостинності вінничан і мріє про той момент, коли ми зможемо приїхати в гості на Донеччину. І хоч діти втомлені численними пересадками, але місто справило на них вкрай позитивне враження. Це тільки на перший вони звичайні підлітки, насправді вони, на відміну від своїх однолітків з мирної України, можуть по звуку визначати, який снаряд летить та з якої зброї його випущено. І тому будь-яке гарне враження цінують по-особливому.

[gallery type="slideshow" size="full" ids="234189,234188,234187,234186,234185,234184,234182,234181"]
Читайте також