У Вінниці відзначили переможців конкурсу бізнес-планів (ФОТО)
12:41 10.07.2019
254

У вівторок, 9 липня, в приміщенні обласної державної адміністрації голова конкурсної комісії, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Володимир Мережко та голова правління спілки підприємців «Стіна» Олександр Печалін  вручили сертифікати 34  переможцям цьогорічного конкурсу бізнес-планів підприємців-початківців.

Переможці конкурсу отримали сертифікати на грантові кошти, тобто безповоротну фінансову допомогу за рахунок коштів обласного бюджету. Традиційно особлива увага приділяється підтримці підприємців у сільській місцевості.

Конкурс бізнес-планів для підприємців-початківців проводиться вже третій рік поспіль, якщо спочатку  на фінансування проекту було закладено  300 тис гривень, то минулого і цього року на фінансову  з  обласного бюджету виділено кошти в сумі 1,4 млн. гривень. Цьогоріч на конкурс стартапів було подано  135 заявок ( вдвічі більше, ніж минулого року і вдесятеро більше, ніж позаминулого). Загальна вартість бізнес-планів становить понад 5,8 млн.грн., в т.ч. 1,4 млн.грн. – кошти обласного бюджету.

Серед переможців конкурсу бізнес-планів (стартапів) стутудії дизайнерського одягу та швейні майстерні, міні-ферми і сироварні, домашні майстерні з виготовлення натуральних харчових паст з насіння та горіхів, натуральних солодощів, міні-цехи із переробки овочів, фруктів та лікарських трав, продуктів тваринного походження,  міні-пекарня, студентське кафе та станція технічного обслуговування, міні-майстерня по шино монтажу, манікюрний кабінету, проекти з виготовлення матриці прес-форми для пристрою розумного будинку та виробництва суден та плавзасобів, чимало стартапів-переможців стосувалися бджільництва.

Читайте також