На Вінниччині під час перетину державного кордону затримано чоловіка зі зброєю та наркотиками (ФОТО)
20:31 09.04.2021
624

Вінницькою обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, досудове розслідування якого здійснюється слідчим підрозділом Управління СБУ у Вінницькій області за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 201 КК України.

Встановлено, що ввечері 8 квітня 2021 року на території Вінницької області громадянин України намагався поза митним контролем перетнути державний кордон України з Республікою Молдова. Під час перевірки у сумці, яку мав при собі чоловік, виявлено 120 набоїв калібру 7,62 мм, предмети, схожі на гранату Ф-1 та запал до гранати, пакунок з речовиною рослинного походження, ймовірно канабіс, вагою близько 10 г.

Зазначену особу затримано в порядку ст. 208 КПК України. На цей час громадянину готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 201 КК України.

Крім того, Вінницькою обласною прокуратурою повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 201 КК України громадянину Республіки Молдова, який два тижні тому під час перетину державного кордону в напрямку Республіки Молдова намагався поза митним контролем перемістити до сусідньої держави старовинні монети Російської імперії та фрагмент старовинної металевої ладанки, які, згідно з висновком експертизи, мають культурну цінність, історичне та наукове значення.

 Довідково: ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 201 КК України – контрабанда, тобто переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю культурних цінностей, отруйних, сильнодіючих, вибухових речовин, радіоактивних матеріалів, зброї або неї), частин вогнепальної нарізної зброї, а також спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

 Нагадаємо, відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також