На Вінниччині злочинці відкачали 800 літрів пального з вантажівки, поки водій відпочивав у кабіні
12:20 17.01.2018

16 сiчня вночi полiцейськi Лiтинського вiддiлення полiцiї спiльно з патрульними полiцейськими затримали злочинну групу з трьох осiб, яка пiдозрюється у вчиненнi ряду крадiжок дизельного палива на територiї кiлькох областей України.

Про це повiдомляє вiддiл комунiкацiї полiцiї у Вiнницькiй областi.

Бiля 3 години ночi до Лiтинського вiддiлення полiцiї надiйшло повiдомлення вiд працiвникiв одного з мiсцевих кафе про те, що на стоянцi бiля вантажного автомобiля знаходиться група пiдозрiлих чоловiкiв, якi вчинили крадiжку.

Зловмисники пересувались на автомобiлi «Mercedes Vito». За словами начальника Лiтинського вiддiлення полiцiї Олександра Конєва, автомобiль зупинили патрульнi полiцейськi бiля с. Садове Лiтинського району. В iномарцi перебували троє осiб. Двоє з них були затриманi вiдразу, третьому вдалося втекти. Його затримали протягом години лiтинськi полiцейськi у Лiтинi. Вiн намагався втекти на таксi.

Усi троє - жителi м. Кременчука Полтавської областi, вiком 30, 27 та 21 рiк. Ранiше притягувались до кримiнальної вiдповiдальностi.

Як з`ясувалося, у Лiтинському районi зловмисники викрали пальне з вантажного автомобiля «DАF». В той час як водiй, житель м. Хмельницького, вiдпочивав у кабiнi вантажiвки, вищевказанi особи вiдкачали з баку близько 800 лiтрiв дизельного палива.

Наразi за даним фактом слiдчим вiддiленням Лiтинської полiцiї вiдкрито кримiнальне провадження за ч. 2 ст. 185 КК України. За вчинення даного правопорушення передбачено покарання у виглядi 5 рокiв позбавлення волi.

У зловмисникiв вилучено автомобiль з баком, наповненим викраденим паливом, та помпу для швидкого вiдкачування пального. Крiм того, в салонi авто виявлено пiстолет, який направлено на експертизу.

За попередньою iнформацiєю, злочинна група причетна до вчинення десяткiв аналогiчних злочинiв на територiї України. Триває слiдство.

Вiнниця.info

Читайте також