Правоохоронці затримали чоловіка, який погрожував підірвати багатоповерхівку
12:33 04.02.2021
255

Вінницькі копи затримали раніше судимого зловмисника, який погрожував підірвати гранати багатоповерхівку.

За інформацією пресслужби Патрульної поліції 4 лютого після майже двох годин перемовин поліцейським за силової підтримки бійців КОРДУ вдалося потрапити до квартири, в якій перебував зловмисник з дружиною та 6-річною дитиною. В результаті спецоперації ніхто не постраждав.

Деталі справи

3 лютого о 23:20 на спецлінію поліції 102 зателефонував невідомий та повідомив, що знаходиться в квартирі по вулиці Замостянській та збирається підірвати дві гранати.

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Івана Іщенка, було введено в дію поліцейську спеціальну операцію «Грім», на місце події виїхали усі служби оперативного реагування поліції. З будинку евакуювали мешканців. Ситуацію ускладнювало те, що в квартирі з потенційно озброєним і небезпечним чоловіком перебували його дружина та малолітня дитина. Зловмисник перебував у стані алкогольного сп’яніння та скаржився на життя.

Правоохоронці затримали чоловіка, який погрожував підірвати багатоповерхівку

Після майже двох годин перемовин поліцейським вдалося вмовити дружину, яка теж була нетвереза, привідкрити вхідні двері, після чого бійці спецпідрозділу КОРД зайшли до помешкання та миттєво затримали зловмисника.

44-річний затриманий раніше неодноразово судимий за майнові злочини, розбій, незаконне заволодіння автотранспортом та 13 років відбував покарання в місцях позбавлення волі. В його квартирі проведено обшук. Вибухонебезпечних предметів не виявлено.

Правоохоронці затримали чоловіка, який погрожував підірвати багатоповерхівку

В діях затриманого вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 259 КК (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Такий злочин карається ув’язненням терміном до шести років.

Читайте також