Можливість знайти точки дотику: у Вінниці Language Exchange відкриває нові горизонти
19:13 04.05.2019

В п`ятницю, 3 травня, пройшла розмовна міжкультурна зустріч Language Exchange. Люди збираються з різних куточків світу, щоб удосконалити іноземну мову та завести нові цікаві знайомства. Подібна зустріч проходить у місті не вперше.

Учасники клубу мають можливість поспілкуватися один з одним  українською, англійською, іспанською, німецькою, італійською та іншими мовами

Ідея така: учасники по 15 хвилин спілкуються обраною мовою між собою. На зустрічі були волонтери американського Корпусу Миру, а також волонтери з Америки, Італії та Німеччини.

Журналіст сайту  ilikenews.com.ua поспілкувався з організатором і засновницею Language Exchange, Іриною Котик, щоб дізнатися, що саме надихнуло її на втілення в життя такої ідеї.

Що спонукало тебе організовувати подібні зустрічі?  Ідея виникла під час мого візиту до в Валенсії. Там я відчула на собі, як це - бути  у середовищі, де майже не спілкуються англійською мовою, та навіть іспанської іноді не вистачало. Повернувшись, я вирішила організувати простір, в якому люди зможуть вивчити іноземну мову. Адже у нашому місті багато іноземців, і не всі вони вільно володіють українською або російською мовами та й не всі вінничани знають англійську.

Розкажи трішки про себе? Як полюбляєш проводити вільний час?  Я подорожую світом, вивчаю мови, намагаюсь знайти точки дотику різних культур та спільні точки між людьми з цих культур.

Як ти залучаєш іноземців до цього соціального проекту? Іноземці - це мої студенти, я викладала курс англійської мови, але я вже тоді бачила потребу їм спілкуватися українською мовою для комфортного пребування у Вінниці.

Які складнощі виникають в роботі?

Подібні зустрічі проходять у Вінниці шостий раз поспіль, спершу було дуже важко "розговорити" вінничан. Іноземцям було легше почати розмову, ніж українцям. Проте з часом це минуло. Я постійно намагаюсь придумати щось нове, аби зустрічі проходили цікаво. Наприклад, зараз ми створили список з різними рандомними питаннями, щоб було цікавіше вести розмову.

Читайте також