На Вінниччині оновили меморіал загиблим воїнам-афганцям
15:00 28.12.2018
252

27 грудня, у місті Ямпіль відбулося відкриття оновленого меморіального комплексу воїнам, які загинули під час війни у Афганістані 1979-1989 років.

У заході взяло участь керівництво міста та району, Вінницька обласна Спілка ветеранів війни в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів) та районні афганські спілки, а також вихованці Ямпільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 та Ямпільської дитячої музичної школи.

«Перебуваючи на військовій службі у Республіці Афганістан, ми намагалися забезпечити безпеку громадян та створити належні умови для розвитку країни, зокрема сфери освіти та соціального забезпечення. Але сталося так, як сталося: з часом нас було втягнуто у військові дії. Ми почали воювати. Як би зараз не оцінювали наше перебування у Афганістані, я можу з впевненістю говорити про те, що воїни-афганці з честю виконали покладений на них військовий обов’язок і сьогодні зберігають дух братерства», – відзначив голова Вінницької обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані (воїнів-інтернаціоналістів) Петро Кирилішин.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів присутні вшанували пам'ять усіх тих, хто загинув у Афганській війні.

У рамках відкриття оновленого меморіального комплексу воїнам-афганцям відбулася година патріотизму для учнів Ямпільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 та Ямпільської дитячої музичної школи, а також співробітниками Музею Пам’яті воїнів Вінниччини, які загинули в Афганістані (1979-1989), було презентовано експозицію «Афганська неоголошена війна: погляд у минуле».

Окрім цього, у заході взяв участь вінницький афганський вокально-інструментальний гурт «Перевал» під курівництвом Олександра Скрипника, який виконав декілька своїх авторських пісень.

Джерело: Вінницька ОДА

Читайте також