На Вінниччині троє дітей-сиріт отримали ключі від власного житла
11:21 09.01.2019

8 січня у Немирівському районі трьом дітям-сиротам було вручено ключі від житла, придбаного за кошти державної субвенції, що передбачено Постановою Кабінету Міністрів України від 15 листопада № 877.

За рахунок субвенції з державного бюджету на території Райгородської ОТГ було придбано житло для двох осіб з числа дітей-сиріт Марині Ярмоленко 1997 р.н. та Вадиму Ярмоленко 1999 р.н., а також дитині-сироті Василю Ярмоленку 2001 р. н.

Сьогодні голова Немирівської районної державної адміністрації Юрій Погорелюк та голова Райгородської ОТГ Костянтин Махиня урочисто вручили дітям ключі від житла. Для Василя Ярмоленка Райгородською об’єднаною територіальною громадою було придбано квартиру загальною площею 57.5 кв.м, натомість, Марина та Вадим Ярмоленко отримали ключі від будинка загальною площею 69,4 кв.м.

Загалом, для придбання житла з державного бюджету була виділена субвенція у розмірі 314 652 грн. З місцевого бюджету Райгородської ОТГ була здійснена доплата у розмірі 52 348 грн.

Робота щодо забезпечення житлом дітей-сиріт та осіб з їх числа перебуває під особливим контролем керівництва області.  Відповідними службами регіону  проводиться  ряд заходів для максимального забезпечення власним житлом зазначеної категорії дітей із залученням як коштів державної субвенції, так і місцевих бюджетів.

Зокрема, у 2017 році  Вінницька область отримала 7 904,9 тис. гривень виділених коштів субвенції для придбання соціального житла для цієї категорії дітей та осіб. В результаті було придбано 12 житлових об’єктів. Серед них - приміщення для дитячого будинку сімейного типу  в Погребищенському районі, де зараз проживає 8 дітей, та 11 житлових об’єктів соціального житла, де сьогодні живе 17 осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

У 2018 році Вінницька область отримала субвенцію загального фонду державного бюджету місцевим бюджетам, у сумі 17 360 500 гривень.

Протягом 2018 року за кошти субвенції придбано приміщення для   3 -ох дитячих будинків сімейного типу (з влаштуванням до них до 30 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в тому числі дітей з інвалідністю в Погребищенському, Тульчинському районах та м.Вінниця) та 33 житлові об’єкти (квартири/будинки) для забезпечення житлом 42 дітей-сиріт, та осіб з їх числа, в тому числі з інвалідністю.

 Окрім того, з коштів субвенції виготовлено проектно-кошторисну документацію на будівництво будинку для дитячого будинку сімейного типу в с. Студена Піщанського району (Студенянська ОТГ) згідно запропонованого Мінрегіоном та погодженого Мінсоцполітики проекту .

На 2019 рік для Вінницької області передбачено 28 млн. грн. даної субвенції.

Джерело: Вінницька ОДА

Читайте також