У Вінниці, на кам’яних сходах Артинова, проводять літературні вечори (ФОТО)
10:51 15.06.2019

В рамках Міжнародного літературно-мистецького фестивалю «Острів Європа», що проходить у Вінниці, вже традиційні поетичні читання організатори влаштували на кам'яних сходах Артинова, які ведуть до Південного Бугу.

Як і минулого року, для зручності відвідувачів та митців на майданчику встановили звукопідсилювальну техніку, а присутнім волонтери роздавали застілки для сидіння на камені. Чим вповні скористалися поціновувачі поетичного слова, які «окупували» сходи майже до самої імпровізованої сцени.

За словами директора фесту Олександра Вешелені сходи Артинова - місце з багатою історією.

«Ці сходи були улюбленим місцем відпочинку вінничан ще років сто тому. І якими б дикими вони нині не здавалися на перший погляд, вони мають свою локальну атмосферу, яку ми вже другий рік поспіль підсилюємо поезією. Ця поезія завжди дуже особлива, хоча б тому, що одна з учасниць Катерина Калитко читатиме власні вірші зі своєї найновішої збірки «Ніхто нас тут не знає й ми — нікого», а інша учасниця Катріна Хаддад взагалі вперше виступатиме у Вінниці, що для нас є величезною радістю. Мотиви, що звучать в поезії обох авторок так чи інакше пов’язані з історією рідної землі».

В якості анонсу повідомляємо, що вже сьогодні, 15 червня, кам’яні сходи «обживатимуть» ще дві поетеси —Юлія Мусаковська та Юлія Броварна.

У Вінниці, на кам’яних сходах Артинова, проводять літературні вечори (ФОТО)Нагадємо, під час проведення фестивал вінничани відповіли на питання «Де зараз Крим?»

Читайте також