У Вінниці проходить унікальна виставка
13:45 08.08.2018

7 серпня у галереї Вінницької філії Національної спілки художників України відбулась презентація унікальної сумісної виставки робіт митців Анатолія Бурдейного та Віталія Каспрука, проведеної на честь ювілеїв обох художників.

Унікальність експозиції полягає у тому, що вона містить у собі частинку історії Вінниччини, адже обидва митці кожен по-своєму збагачували своєю творчістю культурний простір області. Віталій Каспрук – у галузі дизайну. Він реалізовував ряд проектів на території Вінниччини, серед яких експозиції для Вінницького краєзнавчого музею та музею декоративно-ужиткового мистецтва, картинної галереї у Шаргороді та музею загиблим у Афганістані, та багато інших. Його колега по виставці – не менш відомий митець та скульптор Анатолій Бурдейний, створив пам’ятник Василю Стусу у Вінниці, пам’ятник Героям Небесної Сотні у Жмеринці та інші проекти на території Вінниччини.

Однак, незважаючи на такий внесок у скарбницю історії нашої області обидва художники презентують свої роботи у Вінниці вперше. В експозицію увійшли дизайнерські проекти місць та експозицій, які добре знайомі вінничанам, графічні та живописні роботи, макети скульптур та фото вже готових робіт митців.

Переглянути роботи митцыв можна за адресою: вул. Пушкіна, 2, у галереї Вінницької філії НСХУ.

Довідка:

Основні галузі творчості Віталія Каспрука – дизайн, монументальний розпис, станковий живопис та графіка. Розробляє концептуальні рішення у галузі дизайну експозицій, тематичних виставок, музеїв.

Анатолій Бурдейний – створює монументальні скульптури: пам’ятники, рельєфи, скульптури. Працює переважно у камені, бронзі, полюбляє бетон.

Читайте також