Вінницький ляльковий театр незабаром справлятиме новосілля
13:21 12.04.2019
252

На сьогоднішній день єдиний у Вінниці ляльковий театр «Золотий ключик» перебуває у пристосованому приміщенні і вміщує всього сто глядачів, однак, незабаром на нього чекають кардинальні зміни.

«Золотий ключик» цього року справить новосілля: ляльковий театр переїжджає у втричі більше нове приміщення, що знаходиться в адміністративній будівлі «Книжки». Нині ж він перебуває у пристосованому приміщенні на 100 глядацьких місць площею 475 квадратних метрів разом із майстернями.

Про це йдеться у публікації «Урядового Кур’єра».

Нині на площі, де розміститься ляльковий театр, проводять будівельні роботи. Тут облаштовують сцену та глядацьку залу для вистав і кінофільмів на 213 місць, установлюють систему пожежної безпеки тощо. Для юних відвідувачів створять дитячий майданчик перед театром, де буде кілька кам’яних скульптур казкових героїв, які виготовлять каменярі на творчому червневому пленері у селі Буша в Ямпільському районі.

«Ми всім колективом мріяли про таке приміщення 82 роки, тож безмежно радіємо перспективі у середині вересня, орієнтовно до Дня міста Вінниці, переїхати в новий театр, де буде зручно акторам і глядачам», — сказав директор театру заслужений працівник культури України Михайло Байдюк.

Вартість проекту — 26 мільйонів гривень. Тендерна пропозиція, яка перемогла на ProZorro, — у межах 23,5 мільйона.

«Це дуже добре, бо на зекономлені кошти ми зможемо розв’язати багато проблем поза межами проектно-кошторисної документації: це і благоустрій території, і технічне забезпечення, і придбання меблів», — зазначив голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

Читайте також