4 бійців АТО з Вінниччини зараз у полоні, 2 – зниклих безвісти
16:47 19.10.2017

Сьогодні на прес-конференції обговорювали проблеми, які виникли на сході України та необхідність забезпечити комплексний підхід при питанні повернення наших героїв, які віддали життя за наше майбутнє. Адже ідентифікації тіла є важливою процедурою.

Протягом 3,5 років залучені 6 установ та структур, які докладають максимум зусиль, щоб тіла наших хлопців повернулися додому і забезпечена належна шана та повага до героїв. Крім того ці установи допомагають у питаннях повернення військових з полону і здійснюють величезну роботу в зоні АТО, яка стосується забезпечення цілісності безпеки нашої держави.

«Основними завданнями Центру координації пошуку, звільнення та встановлення місця знаходження зниклих безвісти осіб визначено координацію діяльності суб’єктів боротьби з тероризмом, громадських об’єднань та окремих осіб. За період роботи Центру було звільнено та знайдено 3140 осіб. На сьогоднішній день залишаються в заручниках 152 особи, серед яких 70 військових та працівників правоохоронних органів. Зниклі безвісти 404 особи. Що стосується Вінниччини – 4 заручники та 2 зниклих безвісти. Ми продовжуємо свою роботу і робимо все можливе для повернення всіх, хто потрапив у цю ситуацію. Українська сторона використовує всі можливі методи для найскорішого повернення наших героїв додому», - розповіла провідний спеціаліст об’єднаного Центру зі звільнення полонених при СБУ Ірина Вельган.

Старший офіцер відділу пошукової роботи Управління військово-цивільного співробітництва ЗСУ Михайло Котелевський розповів, що ЗСУ з 2014 року приймають участь у антитерористичних операціях на території Донецької та Луганської областей.

«Створений відділ пошукової роботи. На постійній основі працюють пошукові групи. Їх завдання – евакуація тіл загиблих і пошук зниклих безвісти. Ми проводимо систематичні пошукові заходи, після того, як знаходимо тіла загиблих, одразу ж транспортуються нашими пошуковими групами до бюро судово-медичної експертизи м. Дніпро», - додав Михайло Котелевський.

На прес-конференції також презентували перший том «Книги пам’яті» полеглих за Україну, який присвячений вінничанам та доннечанам. Другий том буде презентований 6 грудня.

Читайте також