Села на Вінниччині тероризують вовки
12:00 28.12.2018
255

У кілька сіл прикордонного Могилів-Подільського району, що на Вінниччині, унадилися вовки. Шматують свійських тварин.

— Це вперше, коли в нас вовк напав на кіз. День у день хапали худобу в навколишніх селах у радіусі 30 кіломет­рів, — говорить голова села Хоньківці 56-річний Сергій Побережник. Чоловік купив рушницю для оборони. — Люди кажуть, у лісі натрапляли на рештки диких тварин — роги, голови косуль, диких кабанів. Узимку дичини мало, зайця взагалі нема. Тому хижаки йдуть у села.

На вовків влаштували облаву близько сотні мисливців. Кажуть, тварини небезпечні, бо схрещені з собаками. Вони не бояться людей.

— До початку полювання бачив чотирьох вовків. Двох застрелив, але ще десь гуляє точно один вовк та вовчиця. Вони найбільше шкоди наробили в селі Нагоряни. Без страху забігали на подвір'я і рвали кіз, 100-кілограмових бичків, — розповідає мисливець 28-річний Станіслав Гуліч. — Дві ночі підряд прибігали в село. На третю один чоловік сховався на горищі. То на його двір вовк заходив за ніч тричі. Нічого не взяв, бо господар позакривав усі двері.

Під час полювання застрелили трьох хижаків. Селяни намагаються у вечірній час не виходити на вулицю.

— Усі налякані, бо вовки можуть напасти й на людей, — зауважує Сергій Побережник. — Дітей у школу та дитсадок возять батьки, після занять забирають.

Джерело: Gazeta.ua

Читайте також