Дві ОТГ на Вінниччині вивчають можливості міжмуніципального співробітництва
12:21 18.01.2019
255

Комплексний семінар з питань розвитку міжмуніципального співробітництва організував Вінницький Центр розвитку місцевого самоврядування за сприяння Програми «U-LEAD з Європою» для  об’єднаних громад Вінниччини. Радники Центру:  Віталій Швець - з муніципальних послуг, Інна Святна  - з місцевих фінансів, Юрій Войціцький – з регіонального розвитку та Євген Шаповалов – з децентралізації  завітали  з навчальним візитом до Джулинської та Шляхівської ОТГ Бершадського району області.

Вінниччина займає друге місце серед регіонів України за напрямком  впровадження міжмуніципального співробітництва, тож інформаційна зустріч була присвячена  перспективам  співробітництва  сільських ОТГ .

«Ряд сільських ОТГ області не мають високих показників з надхожень до місцевих бюджетів,  на поточні видатки кошів достатньо, надходять державні субвенції, але для подальшого розвитку та вирішення питань місцевого значення таким громадам  варто використовувати  механізм міжмуніципального співробітництва. ОТГ повинні визначити для себе пріоритети, спільні цілі та укласти угоду про  спіробітництво. За законом, в рамках таких угод  передбачається і створення об’єкту, і його спільне фінансування та експлуатація», - пояснив Віталій Швець, радник Вінницького ЦРМС з муніципальних послуг.

В ході семінару, експерти роз’яснили представникам виконавчих органів громад  актуальні питання бюджетного процесу, стратегічного планування, а також обговорили  перспективи змін адміністративно-територіального устрою на території Вінниччини.

За підсумками зустрічі громади  розглянуть  розширення  співробітництва та спільного використання Джулинського  ЦНАП , а також безпекового Центру, який планує створити  Шляхівська ОТГ.

Джерело: Вінницька ОДА

Читайте також