У Вінницькій обласній Раді оцінюватимуть корупційні ризики
19:59 13.09.2017
255

Сьогодні, 13 вересня, відбулося друге засідання Комісії з оцінки корупційних ризиків у Вінницькій обласній Раді та підготовки Антикорупційної програми Вінницької обласної Ради на 2017-2020 роки.

Начальник управління юридичного забезпечення Алла Олійник розповіла, що пропозиції щодо Антикорупційної програми надходили від структурних підрозділів виконавчого апарату обласної Ради.

Визначено, що обласна рада зобов'язана затверджувати антикорупційні програми. З метою розробки такої програми підготовлено методологію, яка передбачає певні кроки розроблення таких програм. Першим кроком є затвердження корупційних ризиків”,- виступила Алла Олійник.

На голосування були поставлені два питання.

Депутатами були прийняті рішення про затвердження звіту за результатами оцінки корупційних ризиків у діяльності Вінницької обласної Ради та проект рішення про затвердження антикорупційних програм у Вінницькій області Вінницької обласної Ради на 2017-20 рр.

Нагадаємо, що метою діяльності Комісії є проведення оцінки корупційних ризиків у Вінницькій обласній Раді, а також підготовки проекту Антикорупційної програми Вінницької обласної Ради на 2017-2020 роки.

Комісія у своїй діяльності керується Конституцією України, Законом України «Про запобігання корупції», Методологією оцінювання корупційних ризиків у діяльності органів влади, затвердженою рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції, положенням про Комісію з оцінки корупційних ризиків у Вінницькій обласній Раді та підготовки Антикорупційної програми Вінницької обласної Ради на 2017-2020 роки, а також іншими нормативно-правовими актами.

Читайте також