У Вінницькій обласній раді оцінюватимуть корупційні ризики
19:01 06.09.2017

Сьогодні відбулося перше засідання Комісії з оцінки корупційних ризиків у Вінницькій обласній Раді та підготовки Антикорупційної програми Вінницької обласної Ради на 2017-2020 роки.

Заступник голови обласної Ради, голова Комісії Ігор Хміль розповів, що метою діяльності Комісії є проведення оцінки корупційних ризиків у Вінницькій обласній Раді, а також підготовки проекту Антикорупційної програми Вінницької обласної Ради на 2017-2020 роки.

"Комісія у своїй діяльності керується Конституцією України, Законом України «Про запобігання корупції», Методологією оцінювання корупційних ризиків у діяльності органів влади, затвердженою рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції, положенням про Комісію з оцінки корупційних ризиків у Вінницькій обласній Раді та підготовки Антикорупційної програми Вінницької обласної Ради на 2017-2020 роки, а також іншими нормативно-правовими актами", - додав Ігор Хміль.

Під час засідання йшлося про те, що комісія має право одержувати від посадових осіб Вінницької обласної Ради необхідну для діяльності інформацію, документи та матеріали; залучати для участі у вивченні окремих питань фахівців, експертів, в тому числі і міжнародних.

До складу Комісії включено голови постійних комісій обласної Ради, керівники депутатських груп та міжфракційних об’єднань, керівники структурних підрозділів виконавчого апарату обласної Ради, які володіють знаннями про виробничі процеси і особливості організаційно-управлінської діяльності, а також до її роботи можуть долучатися представники громадськості та експерти.

Члени Комісії, зобов’язані брати участь в її засіданні; дотримуватися вимог Положення про Комісію; бути неупередженими та об’єктивними; не допускати конфлікту інтересів та сумлінно виконувати свої обов’язки; не допускати розголошення конфіденційної інформації, що стала відомою під час виконання службових обов’язків; дотримуватися високої культури спілкування.

Читайте також