Вінничани хочуть перейменувати Ленінський район
14:03 09.10.2017
253

Вінничанин Сергій Понятовский вважає доцільним у рамках декомунізації перейменувати Ленінський район міста, та назвати його в честь Івана Богуна. Також встановити герою пам'ятник. Про це він написав у петиції до міської ради.

«Іван Богун належить до числа тих героїв Визвольної війни українського народу, яким довелося не тільки винести на своїх плечах весь тягар лихоліття, але й своїм розумом та полководницькими здібностями впливати на перебіг історичних подій.

Без вивчення та пошани власної історії немає майбутнього!!! На мій погляд необхідно приділяти більше уваги вшануванню пам'яті національних героїв. Тим паче мова йде про вшанування пам'яті нашого земляка. Також вважаю доцільним у рамках декомунізації перейменувати Ленінський район міста, та назвати його в честь Івана Богуна. Наприклад у Житомирі є всього два райони: Корольовський та Богунський. Перший названий в честь житомирянина Сергія Павловича Корольова, а у назві другого увічнено пам'ять нашого земляка», - написав автор петиції.

До кінця збору підписів залишилось 8 днів

Станом на 9 жовтня петицію підписали 22 особи з 350 необхідних.

Читайте також