Протести не допомогли: на Вінниччині люди у відчаї та просять допомоги у Зеленського (ВІДЕО)
11:40 03.08.2019

Жителі Тростянця у відчаї, але продовжують боротьбу з власниками місцевого спиртзаводу. Наразі громада звернулася до Президента України, аби він, як гарант Конституції, допоміг розібратися у їх складній ситуації.

Як відомо, вже декілька тижнів у селищі Тростянець місцеві мешканці проводять протести проти Тростянецького спиртзаводу, діяльність якого, на думку людей, отруює повітря та забруднює довколишнє середовище.

Однак, як стало відомо, мирні акції та прохання не зрушили з місця проблеми. Людей так і не почули й не пішли їм на зустріч.

Тростянчани обурені й продовжують бити на сполох, що у селищі нічим дихати.

І оскільки на місцевому рівні проблему ігнорують, мешканці Тростянця опублікували на сторінці у Фейсбук звернення до Президента України та підготували відеоролик. Відео-презентацію, де дітки бідкаються, що у їх рідному селищі важко дихати, розмістили також на YouTube.

У відеоролику маленькі тростянчани просять президента приїхати у їх край та переконатися, що там дійсно важке та отруйне повітря, а викиди від діяльності спиртзаводу загрожують здоров’ю та життю людей.

«Шановні Команда Зеленського, зверніть будь ласка вже увагу на проблему жителів Тростянеччини Вінницької області. У селищі справді важко дихати. Запрошуємо вас усіх переконатися у цьому», - йдеться у дописі.

Також у зверненні до Зеленського на YouTube каналі люди пишуть, що, на жаль, їх проблему ігнорують і не хочуть чути відповідні служби, тому вони змушенні звертатися до Президента України.  Люди хочуть дихати чистим повітрям і не боятися за власне здоров’я та здоров’я дітей. У всьому винуватять Тростянецький спиртовий завод.

«Нашу землю, наш край, наших людей, наших дітей, наше майбутнє цинічно знищують! Почуйте нас! Не дозвольте втратити нам найдорожчий Божий дар - наше здоров'я, а головне здоров'я наших дітей, не дозвольте!!! Причина наших бід – діяльність ДП «Тростянецький спиртовий завод». Відходами свого виробництва ВОНО нас травить, душить, повільно знищує! Ми живемо у жахливому смороді, ми дихаємо повітрям, в якому допустимі норми шкідливих речовин перевищені в 6-9 раз!!!! І це мова лише про речовини які змогли визначити, встановити лабораторії Вінниці та Києва. А решту гидоти представники лабораторій навіть не в змозі визначити!!! Ми боремося за своє життя!!! Протягніть нам руку допомоги!! Врятуйте нас, наших нащадків.»

Тростянчани переконані, що їх хочуть отруїти, адже люди вже зараз масово хворіють. Але, на превеликий жаль, власники заводу відмовляються їх чути.

«Ми проводили мирну акцію, ми блокували цілодобово 23 дні в'їзди - виїзди заводу, цілодобово несли чергування сім'ями...жертвуючи усім. Ми черговий раз повірили казкам та брехливим обіцянкам власнику, керівництву ДП, знявши пости чергування, дозволивши цим безперешкодно працювати та надалі збагачуватися їм. Який результат? Нас звинувачують де можна, як можна, скільки можна в тому що ми перешкоджаємо їхній діяльності!!!!», - пише громада Тростянця.

Нагадаємо, нa Укрaїну рухaється циклон з Румунії. Синоптик попереджaє про дощі.
Читайте також