Зупинка біля фонтану "Рошен", Ілон Маск - почесний вінничанин та інші петиції до Вінницької міської ради
12:21 26.03.2019
258

До Вінницької міської ради зареєстрували петицію, в якій пропонують зробити нову зупинку для трамваїв. Вона має близько розташовуватися до фонтану «Рошен», автовокзалу та Центрального мосту.

«Людям дуже незручно добиратися в ці місця. Тим, хто їде від Західного автовокзалу до Центрального, крім 17А маршрутки, немає близького сполучення. Якщо їхати трамваєм №4 до музею Коцюбинського, то приходиться чи пересідати на тролейбус №6, чи йти далеченько назад пішки. Ладно здорова людина, а, наприклад, стара бабуся на паличці, якій треба переїхати із Західного на Центральний автовокзал. Я вважаю, що трамвайна зупинка для 1,4,6 трамваїв була би дуже чудовим варіантом тим паче, відстань від музею Коцюбинського до Соборної є занадто великою. Крім того, це не просто так зупинка, а поруч фонтан «Рошен» та Центральний автовокзал», - написав Роман Куземський.

Автор петиції вважає, що дорога не стане на заваді втіленню його ідеї і побудувати зупинку "Фонтан "Рошен" - реально.

Наразі петицію підтримали 13 осіб. Щоб її розглянули у міській раді і надали офіційну відповідь, потрібно 350 підписів.

Вінничани також мають низку прохань до міської ради, серед яких - досить екстравагантна петиція, автор якої та ще 71 містянин просять зробити Ілона Маска почесним громадянином Вінниці.

Рошен

Як тобі таке, Ілон Маск?:)

Занепокоєна станом вінницького транспорту містянка зареєструвала своє звернення вчора, 25 березня. Вона наголошує на необхідності найняти кондукторів для того, щоб водії не відволікались від руху, а також в цілому підвищити безпечність маршруток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільш небезпечні вінницькі переходи облаштують острівцями безпеки

"Я розумію що перевізники зараз будуть казати, що не вигідно ще кондукторові заробітню плату платити. Але що є цініше за людське життя? Я їхала з дитиною у маршрутці водій здачу дав не вірно, при цьому спілкувався з кимось по телефону. На зворотньому шляху, в іншій маршрутці, водій розмовляв з пасажиром який сидів збоку, потім різко загальмував і моя дитина ледь не впала", - бідкається Тетяна.

А минулої п'ятниці, до речі, міська рада відповіла на петицію, що набрала достатню кількість голосів. Вона стосувалась побудови сучасного аквапарку.

"Виконавчі органи міської ради не заперечують щодо ініціативи створення у місті аквапарку. Оскільки аквапарки є комерційними об’єктами громадського призначення, пріоритет має надаватися інвестиційним пропозиціям, які у разі надходження буде уважно опрацьовано", - відповіла міська рада.
Читайте також