Вінницька легкоатлетка здобула бронзу Всесвітньої Універсіади
17:12 04.09.2017

Наприкінці серпня на Всесвітній літній Універсіаді у Тайбеї змагалися легкоатлети. Українці виграли сім медалей, три з яких золоті. Найбільше порадувало, що вінничанка Олена Колесниченко здобула бронзу у бігу на 400 метрів з бар’єрами. Після повернення з китайської провінції Тайвань додому спортсменка поділилася подробицями.

У дисципліні Олени Колесниченко було чотири попередні забіги. Там загалом стартували близько 30 учасниць з усіх континентів. Основними суперницями нашої спортсменки були легкоатлетки з Європи. Серед конкуренток Олени були, як і вона, учасниці Олімпійських ігор-2016, останнього чемпіонату світу у Лондоні. Вінничанка виступала на Універсіаді із третім заявочним результатом. Тому здобута нею медаль була очікуваною. У фіналі Олена Колесниченко пробігла дистанцію за 56,14 сек. Результат чемпіонки – 55,65 сек., срібної призерки – 55,95 сек. Тобто відставання від конкуренток на фініші складало приблизно п’ять метрів. – Мене випередили італійка і полячка, які виступали на світовому чемпіонаті. Медалі дуже зраділа. Адже бігти було нелегко, враховуючи складний клімат у Тайбеї. Пристосуватися до нього було непросто, – звертає увагу вінничанка. – Але мені вдалося пробігти навіть швидше, ніж на чемпіонаті світу. Хоча це й не кращий результат мій ані в кар’єрі, ані в поточному сезоні.

У Тайвані вінничанці вручили «орден учасника змагань». Його видавали тільки призерам. Поки дівчина за своє досягнення на Універсіаді не отрималанагород від столичних спортивних функціонерів і вінницької влади. Її лише визнали кращою спортсменкою серпня на Вінниччині. За це по традиції відділення НОК України у Вінницькій області вручило грошовий сертифікат на три тисячі гривень. Також Олену Колесниченко обіцяють нагородити орденом княгині Ольги, документи на нього вже подані. Олена нагадала, що Україна в загальному заліку у Тайбеї посіла шосте місце. Це значно краще, ніж було на попередній Універсіаді. Але нагород мало бути й більше! Естафетна команда, до якої входила Олена Колесниченко, посіла у Тайбеї друге місце. Але після цього її дискваліфікували через технічні огріхи. – На фінальний етап до команди замість мене дуже пізно заявили іншу учасницю. Ми стали другими з високим результатом, але були дискваліфіковані. Інакше мені вручили ще одну нагороду, як учасниці попередніх забігів, – інформує Олена Колесниченко.

Олені Колесниченко – 24 роки. Майстер спорту міжнародного класу. Тренер – вінницький учасник Олімпійських ігор Михайло Книш. Була призеркою юнацької Олімпіади-2010. Посіла четверте місце на юніорському чемпіонаті світу. У 2017 році стала бронзовою призеркою командного чемпіонату Європи. Нещодавно Олена Колесниченко закінчила Рівненській державний гуманітарний університет, але цього року ще мала право виступати на Всесвітній універсіаді.

У поточному році Олену Колесниченко чекає ще один серйозний старт – на міжнародному турнірі у Чехії. Адже вона виступає за один із місцевих клубів.

Спортсменка народилася у Рівненській області. Останні три роки давала паралельний залік одразу двом регіонам. А з 2017 року виступає виключно за Вінницьку область. Представляє Вінницьку школу вищої спортивної майстерності.

– У Вінниці умови для тренувань цілком задовольняють. Тому й переїхала до міста над Бугом. Взимку тренуюся у манежі «Колос», влітку – на стадіоні Центрального парку. Поїздки на змагання і тренувальні збори також фінансуються у необхідному обсязі, – пояснює спортсменка.

Читайте також