Бюджет громадських ініціатив : які ідеї реалізують за кошти міського бюджету
12:41 03.07.2019

Сьогодні у приміщенні Hub «Місто змістів» відбулося обговорення авторських проектів вже 5 конкурсу «Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської об’єднаної територіальної громади в 2019 році».

На заході, крім авторів проектів і їхніх груп підтримки, були представники департаментів та відділів міської ради, експерти, ЗМІ. На реалізацію проектів у 2020 році зарезервовано 7 мільйонів гривень. Загалом на конкурс подали заявку 36 авторів, які пропонують власне бачення розвитку ОТГ, зокрема запропоновані ідеї спрямовані на поліпшення комфорту проживання мешканців та естетичного вигляду Вінницької міської ОТГ. На даному "ярмарку проектів" члени експертної групи оцінювали ідеї, презентовані авторами, давали рекомендації щодо можливості їх реалізації.

 Традиційно на конкурсі розглядалися малі проекти - до 200 тисяч та великі - від 200 тис до 1 млн. Наприклад, "Успішна громада- здорова громада", який стосувався реконструкції стадіону та інфраструктури в мікрорайоні Пирогово.

Присутні експерти внесли суттєві корективи в кошторис проекту та рекомендований перелік об'єктів. Батьки дітей з інвалідністю представили проект "Підтримане проживання та професійна підготовка людей з інвалідністю", у експертів теж були питання щодо кошторису.

Ще один авторський задум "Підліткова інтернет радіостудія" на базі підліткового клубу "Гараж 77" (Старе місто) активно обговорювався присутніми фахівцями. Обговорювалися ідеї щодо створення у місті театральної студії, фонтанної площі та міні-скверу та сучасного баскетбольного поля в Тяжилові, відкритої сцени на Артинова, оновлення пішохідної та проїзної зони біля зупинки Максимовича, влаштування сцени з амфітеатром біля озера на вулиці Волошковій, створення екологічного міні-музею, реконструкції спортивного поля на площі Шкільній (мікрорайон Старе місто), благоустрою зони відпочинку біля фонтанної площі по вул. С.Ценського, створення спортивно-інклюзивного центру тощо.

 Загалом після експертної оцінки подані проекти розміщуватимуться на офіційному сайті конкурсу. Голосування здійснюватиметься на всеукраїнській платформі "Громадський бюджет" мешканцями ВМОТГ, які досягли 16-річного віку.

Читайте також