На Вінниччині представники РПЦ створили "Координаційну раду єпархій"
14:44 02.01.2019
252

2 січня на території Вінницької області створили Координаційну раду канонічних архієреїв єпархій РПЦ (в колишньому УПЦ МП) у Вінницькій області. До неї увійшли представники трьох єпархій регіону. 4 січня оголосили про проведення спільного зібрання духовенства у одному з храмів Вінниці.

Про це повідомляють у Вінницькій єпархії РПЦ.

"Правлячими архієреями трьох подільських єпархій: Тульчинським і Брацлавським Іонафаном, Могилів-Подільським і Шаргородським Агапітом та Вінницьким і Барським Варсонофієм створено Координаційну раду канонічних архієреїв єпархій УПЦ у Вінницькій області. Мета створення ради – зміцнення духовної та канонічної єдності ієрархів, духовенства та вірних єпархій УПЦ на території Вінницької області і пошук відповідей на виклики, що виникають у сфері релігійного життя," - йдеться у повідомленні.

Радою вирішено провести 4 січня загальні збори духовенства Тульчинської, Могилів-Подільської і Вінницької єпархій. Це стане перший досвід проведення спільних зборів ієрархів, духовенства і ченців трьох самостійних єпархій на території однієї області України.

Читайте також