У Вінниці відбулась прес-конференція, присвячена боротьбі з торгівлею людьми
15:30 26.07.2018
253

26 липня у Вінниці відбулась прес-конференція щодо організації та проведення заходів в області всеукраїнської кампанії «#протиДІЙ торгівлі людьми».

За оцінками ООН близько двох мільйонів осіб зі 127 різних країн є об’єктом торгівлі людьми в усьому світі.

Україна є країною походження, транзиту та призначення торгівлі чоловіками, жінками та дітьми. Зростає також проблема внутрішньої торгівлі людьми. Основними країнами призначення є – Російська Федерація, Україна, Польща та Туреччина.

За даними дослідження, проведеного на замовлення представництва Міжнародної організації міграції, в Україні понад 230 тисяч громадян постраждали від торгівлі людьми від 1991 року. Це робить Україну однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі.

«Для протидії та запобігання таких явищам на території Вінницької області Обласна Державна Адміністрація разом з суб’єктами взаємодії та громадськими організаціями докладає максимальних зусиль, - розповідає начальник управління праці та сімейної політики Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Світлана Ярмоленко. – Заходи здійснюються відповідно до обласної комплексної програми підтримки сім’ї, запобігання домашньому насильству , забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків, та попередження торгівлі людьми на період до 2021 року».

Окрім того, учасники конференції анонсували проведення 30 липня на Європейській площі акції за широкого сприяння різноманітних громадських організацій та соціальних служб. Мета заходу – поінформувати жителів міста про наявність проблеми торгівлі людьми та профілактика цих злочинів.

Читайте також