50 гривень, щоб подарувати Стасу шанс самостійно дихати
20:46 18.09.2020
271

 Cьогодні в ресторані Rich Ресторан & Караоке відбулася зустріч у форматі прямого ефіру, організована ведучою Ольгою Сольвар. Власне, місцеві блогери, журналісти, меценати і навіть актори прийшли для знайомства з однією дуже особливою дитиною — Станіславом Солодким — жвавим п’ятирічним хлопчиком, який би замість зустрічі з купою дорослих (хай навіть серед них були справжні телезірки), волів би гратися з однолітками, але… у нього вроджена вада, яка заважає йому не тільки гратися, а й самостійно дихати.

В його медичній картці досить моторошний і незрозумілий простому обивателю діагноз: «ВПР гортані та трахеї: Ларингофарингеальна нориця, гіпоплазія персневидного хряща, інспіраторний колапс гортані. Дисфункція голосових зв'язок. Вроджена деформація хрящових кілець шийного відділу трахеї. Носій трахеостоми. Хронічна ДН II ст.» Якщо перекласти діагноз простою мовою, то один із хрящів у трахеї не має просвіта і не пропускає повітря у легені та їжу через стравохід. Скільки себе пам’ятає, дитина дихає через трахеостому – трубочку, виведену з гортані в отвір у шиї, яку мама прочищає від слизу та пилу, регулярно міняє… 

Стас уже переніс п’ять складних операцій, але проблему так і не вдалося вирішити. На жаль, українській медицині це не під силу. Через Благодійний фонд вдалося знайти клініку, де Станіславу на місце відсутнього у трахеї хряща пересадять хрящ із його ребра.Закордонні фахівці прогнозують, що після цього Станіслав зможе дихати вільно та самостійною. Вартість операції складає 80.000 € . Наразі завдяки спільним зусиллям батьків та благодійниць Анни Горобчук та Людмили Станиславенко вдалося зібрати 165.000 грн.

 Аби знайти решту необхідної суми, після прямого ефіру Олександр Теренчук, Мар’яна Сабадаш, Ірина Левенко-Мукоїд, Анна Горобчук та Людмила Станіславенко вирішили організувати марафон 50 ГРИВЕНЬ ДОБРОТИ! Ці гроші навряд чи серйозно вплинуть на чийсь сімейний бюджет, але здатні подарувати можливість вільно дихати маленькому герою.

Організаторка сьогоднішньої зустрічі Ольга Сольвар на своїй сторінці у Фейсбук запропонувала подумати, що для кожного з нас значать ці 50 гривень? «Чашка кави? Пачка цигарок? Шоколадний батончик? Для Станіслава Солодкого — це шанс жити і дихати самостійно…» Також вона наголосила, що відсьогодні маємо тільки ДВА ТИЖНІ, аби зібрати необхідну суму.

 Нагадуємо, скинути гроші Ви можете на одну з карток:

Приват Банк - 5168 7554 3148 8853 - Солодка Катерина

Приват Банк 5168 7573 7452 1864 - Анна Горобчук (уповноважена, обов'язково вкажіть призначення «благодійна допомога для Станіслава»)

 

Читайте також