Головні події тижня, що минув
13:33 19.08.2017
253

Вінницькі спортсмени з Міжнародних змагань привезли золоті та срібні нагороди. У Львові пройшли міжнародні змагання з велоспорту-трек «Тур Галичини», в яких взяли участь кращі спортсмени України, чотирьох країн Європи та Азербайджану. Втішними результатами відзначився вінничанин Владислав Кремінський з 1 золотою, 1 срібною і двома бронзовими медалями, які він здобув в різних номерах програм. Також до загальнокомандної скарбнички України Андрій Чернявський зарахував срібну нагороду. Вінницькі аграрії розпочали посів озимих культур. Озимого ріпаку під урожай 2018 року вже посіяно на площі – 23,8 тис. га ( 36,2 % до прогнозу.) Сільгоспвиробниками проводиться підготовка грунту для посіву озимих культур. З прогнозованої площі 369,5 тис. га під озимі зернові підготовлено грунту на площі 199,6 тис. га (54,0 % до прогнозу) та під озимий ріпак з прогнозованої площі – 65,7 тис. га, підготовлено грунту на площі – 62,9 тис. га (95,6 % до прогнозу).

В області створено оперативний штаб задля захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень Штаб працюватиме у режимі оперативного реагування на спроби рейдерських захоплень земель або вирощеного фермерами урожаю. На Вінниччині Оперативний штаб очолить перший заступник голови ОДА Андрій Гижко. На Вінниччині відбулася XXIV церемонія нагородження «Народний Герой України» У ході XXIV церемонії нагородження «Народний Герой України» було відзначено 12 бійців та лікарів-учасників антитерористичної операції на Сході України з 15 поданих для нагородження, в тому числі – 2 вінничанина.

Протягом тижня вінницькі діти загиблих та поранених учасників АТО відпочивали У Ліберецькому краї Чеської Республіки. Відпочинок у Чехії дітей загиблих та поранених бійців АТО, що став можливим завдяки реалізації попередніх домовленостей між головою облдержадміністрації Валерієм Коровієм та Мартіном Путою – гетьманом Ліберецького краю Республіки Чехія досягнув свого часового екватору. Відвідування визначних історичних місць, пам’яток архітектури, спілкування з ровесниками та розваги – далеко не повний перелік того що передбачається в рамках візиту.

Десятки тисяч віруючих зібрало паломництво на Іосафатову долину, що на Вінниччині Близько 35 тисяч вірян, в тому числі, одинадцять архієреїв на чолі з предстоятелем Української православної церкви митрополитом Онуфрієм взяли учать у паломництві на Іосафатову долину с. Голинчинці Шаргородського району, яку щороку звершують 15 серпня. Хресний хід вирушив з с. Голинчинці від Храму Святого Димитрія Солунського та пройшов п’ятикілометровий шлях до Іософатової Долини.

Читайте також