Негода у Вінниці: з самого ранку комунальники прибирають місто від снігу
11:01 29.01.2021
255

Сьогодні, негода, яка кілька днів вирувала в Україні, дісталась і до Вінниці. З сььомої години ранку розпочався рясний снігопад, і спецтехніка одразу вийшла на посипання доріг протиожеледними засобами. Наразі техніка продовжує працювати як на території міста, так і у сусідніх селах, які приєднались до Вінниці.

За сильного снігопаду комунальні служби мають свій алгоритм роботи. Щоб не утворювалась крижана кірка на асфальті, дороги обробляються протиожеледними засобами, а  коли сніг  припинеться – вийдуть ланки, які будуть зчищати цей сніг. Першочергово посипаються підйоми, спуски та мости. На тротуарах традиційно працює малогабаритна техніка та люди, які в ручну розгортають сніг. Наразі на вулицях міста працює 28 одиниць техніки, повідомили у пресслужбі міської ради.

з самого ранку комунальники прибирають місто від снігу

За словами директора департаменту житлового господарства міської ради Романа Фурмана, прибудинкові території прибирають близько 450 двірників. Вони розчищають тротуари і проходи до під'їздів та контейнерних майданчиків, щоб вінничанам було зручно пересуватись по них. Якщо інтенсивність опадів буле стрімко збільшуватись до роботи на прибудинкових територіях буде залучатись малогабаритна техніка.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також