Боротьба зі зловживанням наркотиками: на Вінниччині підрахували кількість залежних
14:14 26.06.2019

Наркологічна ситуація у Вінницькій області має тенденцію до зростання. Захворюваність на  наркоманію в області становить 1396 осіб, тобто 8,9 на 1000 населення. Про це під час прес-конференції приуроченої до Міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотиками та їх незаконним обігом розповів головний лікар КП «Соціотерапія» Павло Слободянюк.

В ході роботи представники правоохоронних органів, медичних закладів та громадськості розповіли про шляхи боротьби з наркоманією в області

Говорячи про проблему лікар-нарколог, завідувач наркологічного відділення Гліб Головатий зазначив, що наркоманія- це хвороба, що вбиває людей, більше того, вона невиліковна, бо всі наслідки з нею лишаються назавжди.

Головлікар обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Ігор Матковський конкретизував, що 90 відсотків інфікованих наркоспоживачів приймають антиретровірусну терапію, значна частка споживачів є носіями гепатиту, в нашому регіоні вдалося пролікувати 25% таких споживачів.

На омолодженні споживачів наголосив заступник начальника управління протидії наркозлочинності Ярослав Дьомов. Він підтвердив, що зараз основний канал збуту- інтернет.

Під час прес-конференції заступник командира батальйону управління патрульної поліції Василь Самаруха зазначив, що тільки за цю ніч (ніч з 25 на 26 червня, - прим. ред.) було зупинено 7 водіїв у стані наркотичного сп'яніння, а за поточний рік таких випадків зафіксовано понад півтисячі.

В свою чергу фахівець зі зв'язків з громадськістю поліції Олена Вотякова згадала про успіхи в проекті «Школа і поліція». Вона наголосила, що завдяки його реалізації у навчальних закладах проведено більше тисячі профілактичних заходів.

Активіст Христина Коваленко розповіла про рух «Антитерор», у ході якого було замальвано більше 2000 написів, залучено близько півтисячі осіб. Наголосивши на готовності до подальшої співпраці у боротьбі з даною проблемою.

Головний спеціаліст Департаменту соціальної та молодіжної політики Микола Кобися зауважив, що більшість профілактичних заходів відбувається у Вінниці, а область, на жаль, менше охоплена. Крім того, він наголосив, що старі профілактичні методи не дають, потрібно йти в ногу з часом, проводячи відповідну роботу з молодіжною авдиторією.

Нагадаємо, у Вінниці пройшов антинаркотичний рейд. 
Читайте також