Допоможемо маленькому вінничанину дихати! Хлопчик вже п’ять років живе з трубочкою у горлі, і потребує операції, щоб жити повноцінно
23:09 12.09.2020
367

Маленькому вінничанину, Станіславу Солодкому, всього лише п’ять років, а він уже пережив чотири складні операції, безліч болісних процедур та життєнеобхідних маніпуляцій. Хлопчик з народження вимушений боротися за життя, адже має складні вроджені патології.

Незважаючи на щоденні випробування, Станіславчик – дуже життєрадісний, веселий хлопчик, і мріє стати в майбутньому поліцейським.

Але, на превеликий жаль, дитина поки вимушена більше часу проводити у лікарнях та щодня боротися із хворобами.  Всі свої п’ять років дитина живе з трубочкою у горлі (трахеостомою), яка допомагає йому дихати.

Допоможемо маленькому вінничанину дихати! Хлопчик вже п’ять років живе з трубочкою у горлі, і потребує операції, щоб жити повноцінно

Мама хлопчика, Катерина Солодка, розповіла що Станіслав народився зі складними вродженими паталогіями, а саме –  атрезія стравоходу (стравохід був відірваний від шлунка).

«Одразу ж прооперували маленького Станіслава. Після операції стан мого синочка погіршився – почався септіс (зараження крові).Самотужки з різних країн, ми діставали найсильніші препарати, щоб маленьке сердечко Станіслава билося. Через певний час нам стало краще. Але й надалі самостійно дихати мій синок так і не зміг, - каже мама Станіслава. – У зв'язку з тривалим перебуванням на ШВЛ, було прийнято виконати 2-гу операцію - передня аортопексія, що не дала стійкого ефекту. Внаслідок чого була виконана 3-тя операція - трахеостомія, тобто наклали нам трахеостому (трубочка в горлі, через яку потрібно дихати).Тому що виявили ще одну вроджену паталогію - трахеомаляція трахеї (хрящі в трахеї не були розвинені, внаслідок чого трахея злипалася і дитина задихалася). Так ми почали вчитися жити по-новому».

Пані Катерина пояснює, що найскладніше доглядати за трахеостомою (трубочкою), адже щоразу і щохвилини доводиться санувати трубку, щоб дитина могла дихати. Також потрібно слідкувати, щоб нічого не потрапило в трахеостому, щоб було вологе повітря, та робити регулярні інгаляції.

«Коли Стасіку виповнилося 3,6 роки, йому зробили 4-ту довгоочікувану та складну операцію на трахеї. Було видалено майже 40 % трахеї, а після операції Станіслава ввели в медикаментозний сон на 10 днів. Після медикаментозного сну, після інфекції та всіх набряків почали пробувати відключати від дихального апарату, але усе виявилося марно», - продовжує розповідь мама Станіслава. – Планується 5 операція, в якій нам знову накладають трахеостому, тому що у нас є іще одна важка вроджена паталогія - ларинго-фарингеальна нориця та відсутність печатки перснеподібного хряща».

Ось так і живе всі п’ять років маленький Станіслав. Аби хлопчик жив повноцінним життям та самостійно дихав, йому потрібна ще одна складна і дороговартісна операція. На жаль, в Україні не проводять подібних хірургічних втручання, тому потрібно їхати за кордон.   

Родина хлопчика зв’язалася з Ізраїльською лікарнею, і там готові й можуть допомогти. Але на операцію потрібно 85 тисяч доларів! Звичайно ж, що для батьків Станіслава така сума є непідйомною і захмарною. Самотужки їм не зібрати стільки грошей. Врятувати життя Станіслава може людська небайдужість та допомога.  

Родина вже зверталася до різних фондів, але всі відмовилися посприяти.

Єдині, хто відгукнувся на прохання матері про допомогу, - Людмила Станіславенко та її Благодійний фонд, і Анна Горобчук.

Допоможемо маленькому вінничанину дихати! Хлопчик вже п’ять років живе з трубочкою у горлі, і потребує операції, щоб жити повноцінно

Збір коштів для порятунку життя Станіславчика уже розпочався, і мама сердечно благає кожного допомогти її дитині вижити. Для родини важлива будь-яка підтримка і кожна гривня, перерахована на карточку.

Реквізити для переказу коштів:

Приват карта 5168 7573 7452 1864 (уповноважена  Горобчук А.).

Врятуймо Станіславчика та допоможемо йому дихати!

Допоможемо маленькому вінничанину дихати! Хлопчик вже п’ять років живе з трубочкою у горлі, і потребує операції, щоб жити повноцінно

 

 

 

 

 

  

 

Читайте також