Чергова сесія міськради: які питання ухвалили вінницькі депутати
12:26 01.11.2019
252

Сьогодні на порядку денному 45 чергової сесії Вінницької міської ради розглядалося 30 питань, першим з яких було внесення змін та доповнень до Програми економічного і соціального розвитку Вінницької міської об'єднаної територіальної громади на 2019 рік.

Але почалася сесія з приємних новин - голова міської ради Сергій Моргунов привітав двох депутатів, які покращили демографічну ситуацію в місті - у них народилися два сини, а крім того, привітав колегу, який повернувся в сесійну залу після дворічної перерви.

Потім усім депутатам продемонстрували резонансне відео, на якому водій на Соборній, виконавши заборонений маневр, вибіг з автівки, щоб завдати тілесних ушкоджень пішоходу.

Депутати обурилися такою поведінкою і зажадали, аби керівництво патрульної поліції прозвітувало про результати розслідування справи, а патрульна поліція посилила контроль за рухом автотранспорту пішохідними переходами.

Фактично увесь блок питань порядку денного заперечень не викликав і голосувався в цілому.

Директор департаменту фінансів Наталія Луценко озвучила питання про внесення змін до рішення міської ради від 21.12.2018 року, а міський голова деталізував суть цих змін, зазначивши, що міська рада була змушена втрутитися в ситуацію з заборгованістю «Вінницяоблводоканалу», виділивши 5 млн 229 тис на покриття касового розриву «Вінницяобленерго», а також 2.5 млн на погашення боргу перед «Енера Вінниця», крім того, найближчим часом після рішення облради очікується, що «Вінницяоблводоканал» буде прийнято у власність міста.

Також директором департаменту фінансів було озвучено плани про запозичення від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) на реконструкцію зовнішнього освітлення 14 млн 880 тис на 5 років під 3% річних.

Читайте також