Корейський посол у Вінниці: «Ваш губернатор любить конкретику»
16:51 24.07.2017

Про «конкретні» речі говорили сьогодні представники міської та обласної влади з Надзвичайним і Поважним Послом Республіки Кореї в Україні.

Голова облдердадміністрації Валерій Коровій коротко презентував Вінниччину корейському послу Лі Янг-Гу.

Мова йшла про ефективну економіку області, агрономічні аспекти, медицину, аеропорт, IT-технології та історичні корені Вінниччини.

Охарактеризувавши Вінницьку область з найкращої сторони, губернатор зауважив в яких саме секторах Вінниччина потребує інвестиційної підтримки та новаторського досвіду. Зокрема, ключовою темою в обговоренні стала медицина, де є багато прогалин, над якими треба працювати, опираючись якраз на досвід більш розвинених країн.

В свою чергу, пан Посол зауважив конкретику губернатора й коротко розповів про те, як вирішують подібні питання в Південній Кореї.

  • Корея зараз ділиться своїми нововведеннями в галузі медицини навіть з такими європейськими країнами як Німеччина та Італія. Найсильніші корейські клініки – це клініки при університетах. – сказав Посол.

Більш детально Лі Янг-Гу зупинився на електронних квитках для громадського транспорту й висловив сподівання, що в тендері на впровадження електронного квитка у Вінниці переможе корейська компанія.

  • 10-мільйонний Сеул має одну з найсучасніших систем управління транспортом, тож корейські компанії є одним зі світових лідерів впровадження подібних систем, які перетворюють звичайні міста на smart city. Впровадження електронного квитка – це основа побудови “розумного міста”, тож ми сподіваємося, що Вінниця зможе перейняти такий наш досвід”, – резюмував Лі Янг-Гу.

Міський голова Сергій Моргунов зауважив, що сподіватиметься на перемогу в тендері найкращого підтриємства.

  • Наразі ми маємо 15 учасників першого етапу тендеру й три з них – це саме корейські підприємства. Жодна інша країна – окрім, звісно, України – так сильно не представлена в цьому тендері й саме ці компанії одні з перших проявили ініціативу взяти участь в процесі впровадження електронного квитка у Вінниці, – підкреслив Сергій Моргунов.

На завершення, Посол Лі Янг- Гу подякував обласній владі за допомогу в проведенні міжнародного «Велокaрaвaну дружби Укрaїнa-Корея», який сьогодні проїжджатиме Немировом, що на Вінниччині.

  • Ви надали велику підтримку в організації велопробігу, повірте це зіграє гарну роль для України і зокрема Вінниччини в плані туризму та залучення корейських інвесторів – підсумував Лі Янг-Гу.IMG_4296IMG_4281
  • IMG_4286
Читайте також