Людмила Станіславенко: «Де, як не у Вінниці, знімати кіно про волонтерів?»
15:27 10.08.2017
259

Сьогодні, 10 серпня, у Вінниці стартували зйомки короткометражного фільму про героїзм місцевих волонтерів.

Зйомки будуть відбуватись протягом 4-х днів, а прем’єра фільму планується на свято Покрови – 14 жовтня.

Перший день роботи київських кінематографістів розпочався на центральному ринку, у м’ясному павільйоні.

За сценарієм, хлопчик, потрапивши під вплив сепаратистів, змушений їхати до Вінниці й вивішати тут триколор. Він голодний і без грошей, тому краде ковбасу в продавчині з м’ясного павільйону. За певний час перебування у нашому місті, маленький сепаратист знайомиться з вінницькою волонтеркою, Луїзою Міловановою, яка приблизно такого ж віку як і донецький хлопчик.  Це знайомство змінює  хід подій.

Луїза Мілованова – 12-річна художниця, поетеса, модель і волонтерка. Стала відома у Вінниці та далеко за її межами, завдяки збору коштів та срібла на виготовлення орденів «Народний Герой України». Свою волонтерську діяльність школярка розпочала на вуличних фестивалях, малюючи на обличчях дітей різноманті зображення. Луїза називає цей процес «фейс-артом». Всі зібрані кошти йдуть на виготовлення нагород для українських захисників.

Світлина від Луизи Милованової.

Ще один головний герой фільму – Юрій Тира. У фільму, як і в реальності, Юрій виступає «постачальником» «трофеїв» з фронту для Луїзи. Гільзи, патрони та уламки від бойових снарядів, юна волонтерка розмальовує, а потім продає їх як сувеніри.

Депутатка Вінницької обласної Ради Людмила Станіславенко підтримала проект кінематографів, взявши на себе організаційні питання, бо вважає, що Україна має познайомитись з героїзмом звичайних людей.

  • Я дуже поважаю працю волонтерів, вона виснажлива, безкорислива, іноді й невдячна, але дуже потрібна, - зауважує депутатка обласної ради. – І я рада, що є такі люди, які хочуть прославити цю важку волонтерську працю за допомогою фільму. Я не здивована, що знімати волонтерів приїхали якраз до нас, бо де, як не у Вінниці? Наше місто багате на людей з добрими серцями. Тут можна знімати цілий серіал про волонтерів, а не короткометражку! – підсумувала Людмила Станіславенко.
Читайте також